N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Uncategorized

Theo Francken (N-VA) over evacuaties uit Afghanistan: “We creëren zelf illegaliteit”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken (N-VA) hebben we via de evacuaties uit Afghanistan zelf illegaliteit gecreëerd. “Dat is compleet wraakroepend”, zegt hij in een interview met Gazet van Antwerpen.

“Het kan niet dat iemand zogezegd voor zijn leven vlucht uit een land, maar daar even later wel weer naartoe reist in de vakantie”, hekelt de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie. “Als deze mensen betrapt worden verliezen ze onmiddellijk hun vluchtelingenstatuut en worden ze teruggestuurd als illegalen.”

Maar terugsturen naar Afghanistan gaat niet meer. “Ze zijn ‘niet verwijderbaar’. Als hun statuut wordt afgenomen, wat zou moeten, dan gaan ze hier illegaal blijven. We hebben dus via de evacuaties zelf illegaliteit gecreëerd. Dat is compleet wraakroepend.”

Volgens Francken was de Belgische operatie in Afghanistan “holderdebolder” georganiseerd. “Het parlement was niet eens ingelicht, ook al ging het om onze meest delicate militaire interventie sinds decennia en schrijft het regeerakkoord voor dat dan het parlement betrokken moet worden. Dat gebeurt dus pas als het al is afgelopen.”

Absurditeit

Verder stelt Francken ook de absurditeit van het Europese migratiebeleid aan de kaak. Zo geldt de Dublinregel – asiel aanvragen in het land waar je Europa binnenkomt – niet meer na achttien maanden. “Dit soort van absurde carrousels organiseren wij. Maar als je dat aanklaagt, ben je een halve nazi. Wat een intellectuele armoede is er toch in ons migratiedebat, wat een treurnis. Bij de criticasters hoor je altijd veel emotie, maar op concrete argumenten staan ze met de mond vol tanden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Theo Francken (N-VA) over evacuaties uit Afghanistan: “We creëren zelf illegaliteit””

  1. ofwel ben je vluchteling en vraag je asiel en hou je aan de regels van het land die je herbergt , je behoud je geloof en kan eventueel Belg worden na je integratie Van x jaar en lever je oude nationaliteit in, of wel wens je te emigreren met behoud van je nationaliteit en leeft volgens de regels van het land!

  2. Ik vind dat u zeverd ,u had de kans om echt iets te veranderen en liet ze liggen u viel de Vlaming in de rug nadat u maanden zogezegd seieus onderhandelde met een andere partij dat enkel het doel had uw onderhandeling positie te verstevigen bij de andere partijen jullie hadden toen de touwtjes in handen , konden echt iets veranderen maar kozen nog maar eens voor de oude structuur dus stop met dit gezever je kon iets veranderen maar je koos dit niet te doen dus er veranderd weer niks en u heeft daar een zeer groot aandeel in , verader !

  3. Kennelijk lijkt iedereen vergeten dat er in ons land sinds 1974 een “migratiestop” werd ingevoerd en wel met democratische meerderheid gestemd. Waartoe moet de “Wetgevende Macht” nog wetten maken als de “Uitvoerende Macht” ze negeren mag en kan ?

Plaats een reactie

Delen