Twitter onder vuur. Foto Shutterstock en Twitter.

Twitter onder vuur. Foto Shutterstock en Twitter.

Uncategorized

Twitter onder vuur: Taliban mag tweeten, Trump nog steeds verbannen

/

Twitter ligt onder vuur nu blijkt dat het de strenge regels die gehanteerd werden voor Donald Trump, niet toepast voor de Taliban. Trump is nog steeds verbannen van het platform, terwijl een terreurorganisatie als de Taliban wel nog gewoon mag tweeten.

Na de bestorming van het Capitool werd het Twitter-account van Donald Trump met ruim 80 miljoen volgers permanent geblokkeerd omdat Trump zou hebben aangezet tot geweld. Die beslissing ontlokte toen al heel wat kritiek van mensen die dat een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting vonden, en bovendien een inmenging in de politiek.

Die kritiek klinkt nu opnieuw, omdat Twitter niet voor iedereen even streng lijkt te zijn wat betreft het naleven van de richtlijnen. Kopstukken van de Taliban, die de voorbije weken met geweld Afghanistan aan het heroveren zijn, mogen immers wel nog gewoon tweeten.

Heel wat politici van verschillende landen uiten hun ongenoegen over de schijnbare dubbele standaarden van Twitter. In ons land deed ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken dat. “Taliban tweet ijverig verder. Trump nog steeds verbannen”, aldus Van Grieken.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1426975761144193025

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Twitter onder vuur: Taliban mag tweeten, Trump nog steeds verbannen”

Plaats een reactie

Delen