Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst pleit voor behouden coronamaatregelen: ‘Pas versoepelen als vaccinaties zijn afgerond’

/

In september zouden alle huidige coronamaatregelen normaal gezien afgeschaft worden, maar viroloog Marc Van Ranst pleit ervoor om die nog een tijdlang te behouden. “Ik denk dat men dat pas kan doen op het moment dat de vaccinatiecampagne echt is afgerond”, aldus Van Ranst aan Bruzz.

Op 20 augustus komt het Overlegcomité samen en zal waarschijnlijk beslist worden of de zogenaamde federale fase van kracht blijft. In dat geval zouden de gewesten een eigen coronabeleid volledig mogen uittekenen en komen er in Vlaanderen naar alle waarschijnlijkheid grote versoepelingen.

Viroloog Marc Van Ranst vindt dat te vroeg. “Dat is misschien moeilijk haalbaar, dat is wel heel krap”, stelt Van Ranst bij Bruzz. “Ik denk dat men dat pas kan doen op het moment dat de vaccinatiecampagne echt is afgerond. Wanneer iedereen die wil gevaccineerd worden zijn tweede prik heeft gekregen. En wanneer mensen die initieel niet wilden gevaccineerd worden van gedacht zijn kunnen veranderen.”

Van Ranst is ook geen groot voorstander van regionale versoepelingen, al kunnen die in beperkte mate. “Wanneer men bedoelt dat we de discotheken gaan opendoen in Vlaanderen maar niet in Brussel, dan laten de gevolgen zich raden. Wanneer het gaat over het dragen van mondmaskers is dat al makkelijker te organiseren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




33 gedachten over “Van Ranst pleit voor behouden coronamaatregelen: ‘Pas versoepelen als vaccinaties zijn afgerond’”

  1. Sommigen willen duidelijk naar een vaccinatie verplichting. Het mooie hieraan dat men dus de controlegroep kwijt is, zelfs al lopen de vaccinaties uit op een ramp zoals sommige (en niet de minste) wetenschappers vrezen. De pasjes samenleving is zowat het toppunt van dictatuur, waar MVR natuurlijk voorstander van is.
    Trouwens waar blijft de lijst van adviserende expetts(?? ?? +?) zodat we eens eindelijk de belangenvermenging kunnen checken?

  2. Ik ben eens benieuwd wat er gaat gebeuren wanneer de verlofgangers allemaal terug thuis zijn uit de rode zones en diegenen die niet volledig waren gevaccineerd de geldende regels aan hun laars lapten?

  3. Wanneer iedereen voor de 2e keer gevaccineerd is geworden en wanneer de vaccin weigeraars van gedachten zijn veranderd 😡😠 dus voor er versoepelingen komen moet eerst IEDEREEN 2 prikken gehad hebben, en vervolgens nr 3, 4,5,6,….144780

  4. Dat hij een nieuwe variant komt toelichten dat is niet meer dan normaal alleen kon hij hier niets over vertellen dus waarom geeft men hem bijna 10min de tijd op vtm nieuws om een hoop flauwe kul te laten vertellen dit was gewoon belachelijk

  5. Van Ranst en collega’s willen nog lang niet van hun goed betaalde bijverdiensten af (media, viroloog des Vaderlands, WHO, Bill Gat Foundation, Schwab, enz.). We leven in een dictatuur! In België +70% gevaccineerd, in Frankrijk 80%, in Nederland 80 a 90%… ja, me hoela!

  6. “En wanneer mensen die initieel niet wilden gevaccineerd worden van gedacht zijn kunnen veranderen.”
    Wie zich niet ‘vrijwillig’ laat vaccineren, zal het leven zuur gemaakt worden.

  7. Ben net uit quarantaine, na in aanraking te zijn geweest met iemand die na 1 vaccinatie toch naar een rode zone ,nl. het VK, is geweest omwille van familieredenen aldaar, verliet het VK met een negatieve test, test op 2de dag in België positief. Mijn bejaarde moeder en ikzelf 2 x gevaccineerd hebben toch vaak in dezelfde ruimte tijd doorgebracht met de nadien positief geteste persoon, de bewuste persoon in dezelfde woning in quarantaine op de bovenverdieping. Wel het vaccin heeft mijn moeder en mezelf volledig beschermd….ik heb mijn conclusies getrokken

  8. Inderdaad het vaccin beschermt, heb het net zelf ondervonden….ben wel 10 dagen in quarantaine gebleven, niettegenstaande vrij close contact ( onbewust) met de nadien vrij covid zieke persoon, die 1 vaccinatie astra zeneca heeft gehad, wij 2 x pfizer…

  9. Volledig juist. Iedere vergelijking met de niet-gevaccineerden moet onmogelijk gemaakt. Ik heb de indruk dat al bij veel mensen vaccinatiespijt wordt omgezet in vaccinatienijd.

  10. Heb je er al bij stilgestaan dat de PCR-testen enorm veel vals positieven opleveren. Als die zogenaamde positieve geen symptomen vertoonde kun er zeker van zijn dat de test onjuist was. Blijf maar verder leven met je illusie van volledige bescherming.

  11. Hugo, u bent blijkbaar nog in coronaslaap.
    Lees eens een goed boek over vitamine C, of natuurgeneeskunde, en je zal begrijpen hoe gezondheid echt werkt.
    En dat is nooit met een vaccin, integendeel, de ziektes worden gewoon ingespoten.

  12. Als u denkt dat het vaccin u geholpen heeft, dan zou ik zo snel mogelijk vor de derde boostetprik gaan aanschuiven, en voor de volgende 12 prikken, die ze ieder jaar gaan geven.
    U mist nog vele stukjes an de puzzel, maar ja, wat baten paus en bril, als de vrouw het niet zien wil !!

  13. Welk rationeel denkend mens heeft deze artificiële crisis nu nog niet door. Men braakt via de MSM al 2 jaar lang de grootste onwetenschappelijke onzin in het kwadraat uit. Al wat men verkondigt is in contradictie met wat in de medische handboeken staat. Er is dan uiteraard geen wetenschappelijke verklaring die de contraproductieve maatregelen rechtvaardigen . Er is geen medisch wetenschappelijke evidentie voor de maatregelen en het vaccin. Men durft dus bijgevolg nooit het open debat aan omdat men zich niet kan verantwoorden. Anderen die alles kritisch in vraag stellen worden professioneel afgerekend .De waslijst is lang ,met niet van de minsten , zoals Sam Brokken .
    Ondertussen spuit men het volk letterlijk kapot ,wie denkt nu reeds de balans te kunnen opmaken heeft het mis. De gevolgen van dit vaccin dat er geen is moeten nog komen . Met om te beginnen een hoop aandoeningen van het zenuwstelsel . Mark my words.

  14. U denkt dat ik vele stukjes van de puzzel mis…..dream on en beschouw uzelf maar als de allesweter, wat u blijkbaar niet weet is dat de tegenstanders met het leven van anderen spelen, waarom meent u dat recht te hebben
    …J’accuse….

  15. @ Liesbeth : ofwel ben je zo verliefd op MVR ofwel ben je gebrainwasht ofwel geïndoctrineerd … ofwel alle te samen …
    Maar je weet totaal niet waarover je spreekt … Verwijder je van de framed infantiele MSM en open je ogen

    Als je dat niet kunt … ben je hopeloos verloren

Plaats een reactie

Delen