Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Waals begrotingsminister: “Werklozen en sans-papiers inzetten bij wederopbouw na overstromingen”

Anton Schelfaut

Waals minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) wil werklozen en sans-papiers inzetten bij de wederopbouw na de overstromingen in Wallonië. “Als die mensen willen werken en bekwaam zijn om het te doen, dan zou ik niet begrijpen waarom we ze niet zouden inzetten”, zegt hij aan VRT NWS.

Crucke wil aan tafel gaan zitten met de federale regering om te spreken over fiscale oplossingen, alsook rechtstreekse materiële en financiële hulp. “Premier Alexander De Croo heeft gezegd dat hij ons niet ging laten vallen, dat wil zeggen dat hij ons kan helpen bijvoorbeeld met begrotingsmiddelen”, klinkt het.

Wallonië kan het niet alleen aan, benadrukt Crucke. Hoewel er al Europese hulp beloofd is en ook de verzekeringsmaatschappijen delen van de kostprijs op zich zullen nemen, kan het federale niveau volgens hem nog meer doen. “Solidariteit bestaat niet alleen binnen Wallonië en moet ook op nationaal vlak gebeuren.”

De Waalse minister meent dat iedereen kan helpen bij de wederopbouw in de getroffen regio. “Ik denk aan de 200.000 mensen bij ons die geen werk hebben”, zegt hij. Ook sans-papiers kunnen volgens Crucke worden ingeschakeld. “Het gaat om mensen die al in België zijn en soms al jaren in het zwart werken.”

“Als ze willen werken en bekwaam zijn, dan zou ik niet begrijpen waarom ze we niet zouden inzetten”, besluit Crucke. “Ik vraag aan de federale regering om dat met goede wil op te lossen en niet alleen met ideologie. Je moet je niet aan je ideologie vasthouden, omdat die mensen niet van Belgische afkomst zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Waals begrotingsminister: “Werklozen en sans-papiers inzetten bij wederopbouw na overstromingen””

  1. Dat wil ik zien gebeuren , waar zijn die 200000 maatschappelijk betrokkenen vandaag wat belet hen om vandaag als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken dat is de mop van het jaar

  2. Zou hij hetzelfde zeggen indien dit in Vlaanderen was gebeurd? Hij ziet plots een reden om plots meer geld van Vlaanderen te krijgen. Solidariteit: dat doen we all bijna 200 jaren met dat verschil dat het wel eenrichtingssoliidarieteit is

  3. Denkt Crucke dat de vakbonden zomaar gaan aanvaarden dat werklozen en sans-papiers zullen meehelpen?De vakbonden waren enkele weken ook van de partij om de sans-papiers te steunen tijdens hun hongerstaking(enfin dat wilden ze ons toch doen geloven)!Soldariteit moet ook op nationaal vlak gebeuren zegt Crucke!Je moet maar lef hebben!Elk jaar passeren de Walen langs de tranfers cassa en cashen ze miljarden euro’s(7-8-9..miljard)?Crucke zou toch moeten weten dat ondanks een staatsbeslag van 53% de federale regering op krukken loopt….

  4. Werkloze Walen zijn er bij de vleet, dus die aan de slag brengen kan alleen maar de Waalse economie en staatskas ten goede komen.
    Anders zit het om mensen zonder papieren daar aan t werk te zetten. Dat komt nl neer op broodroof van lokale werknemers en oneerlijke concurrentie t.o.v. lokale ondernemers!

  5. Solidariteit bestaat niet alleen binnen Wallonië en moet ook op nationaal vlak gebeuren.”?????
    Niet gehoord wie er vooral zijn komen helpen clown Crucke??? Inderdaad weeral de Vlamingen. Diezelfde Vlamingen die jullie jaarlijks MILJARDEN geven, en dat al decennia lang! Schaam U Waalse zakkenvullers!!

Plaats een reactie

Delen