Ligt oorsprong coronavirus dan toch in Chinees labo? Foto Shutterstock.

Ligt oorsprong coronavirus dan toch in Chinees labo? Foto Shutterstock.

Uncategorized

WHO krabbelt terug: coronavirus dan toch afkomstig uit Chinees labo in Wuhan?

/

Ligt de oorsprong van het coronavirus dan toch in een labo in de Chinese stad Wuhan. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die in maart nog zei dat daar geen sprake van was, noemt het nu een “aannemelijke hypothese”.

Een complottheorie, zo werd het scenario genoemd dat het coronavirus ontsnapte uit een onderzoekslaboratorium in de Chinese stad Wuhan. Facebook blokkeerde of verwijderde zelfs mensen die daarover schreven op hun platform. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO noemde het na een eigen onderzoek in maart “extreem onwaarschijnlijk”.

Toch zijn er heel wat elementen die wijzen in die richting. Zo waren er de (oorspronkelijk doodgezwegen) onthullingen van Chinese virologen die werkten in het labo, zijn er de e-mails van Amerikaans viroloog Anthony Fauci die doen vermoeden dat het virus in het desbetreffende labo ontwikkeld is en zijn er nog tal van concrete aanwijzingen die de ‘extreemrechtse complottheorie’ een alsmaar waarschijnlijker scenario maken.

Ook de WHO zelf moet nu op zijn stappen terugkeren. WHO-hoofdonderzoeker Peter Embarek noemt het nu een “aannemelijke hypothese” dat het virus ontsnapt is uit het labo in het Chinese Wuhan. Een onderzoeker van het laboratorium zou dan tijdens veldwerk of proeven met het coronavirus zelf besmet zijn geraakt met het virus, waarna hij het virus doorgaf aan zijn of haar collega’s, die het virus zo in de buitenwereld brachten.

De WHO wil een nieuw onderzoek doen naar de oorsprong van het coronavirus, maar China weigert dat. Zij verwijzen naar het onderzoek dat de WHO in samenwerking met China in maart naar buiten bracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “WHO krabbelt terug: coronavirus dan toch afkomstig uit Chinees labo in Wuhan?”

  1. Ik reken op een kletterende ruzie tussen de WHO (Biden, Gates) en China, waardoor de hele waarheid naar buiten wordt gespuwd. Het conflict moet dan zo erg zijn dat zelfs de main stream media het niet onder de mat kunnen vegen. Een samenzwering van huichelaars kan alleen maar uitmonden in een onderlinge slachtpartij, en dat zal het moment van inzicht voor velen zijn. De anderen weten al eerder hoe de zaken in elkaar zitten. RIP Klaus Schwab.

  2. “krabbelt terug” is natuurlijk onzin. Wetenschap werk met feiten en hoe meer data hoe nauwkeuriger de conclusie.
    Vleermuizen hadden al wat ziektes verspreid dus de eerste premisse was dan ook logisch.
    ‘extreemrechtse complottheorie’ komt recht uit de vocabulaire van de wappies.

  3. Natuurlijk omdat wat er in Fort Detrick is gebeurd in augutus in de doofpot wilt steken. Labo gesloten wegens ontsnappen virus, kort daarop vele mensen ziek WZ met longziektes en doden. Dat is ook de periodes van de vele doden die aan een mistireuze longziekte leden maar dat dit zogezegd van het e-vapen was. Horen we daar nog iets van? Nochthans wordt er nog veel gevapet.

  4. De eerste feiten waren al duidelijk dat China lang een onderzoek heeft tegengewerkt tot ze tijd genoeg hadden om sporen te verbergen en dat gaat snel, zeker in een totalitair land als China waar mensen snel verdwijnen. Daarna was het feit dat de onderzoekers sterk beperkt waren in hun doen en laten.. Dan is het geen kwestie van voortschrijdend wetenschappelijk inzicht maar van voortschrijdende politiek.

  5. Ach Liesje toch, het zal voor jou hard aankomen dat de waarheid omtrent dit leugencircus bovenkomt. En met jou nog vele andere schaapjes. Wat betreft dat hier vele’rechtsen’zitten, je bent vrij om al dan niet mee te doen😜.

Plaats een reactie

Delen