Servais Verherstraete. Foto Photonews

Servais Verherstraete. Foto Photonews

Uncategorized

CD&V wil aftrekverbod voor minnelijke schikkingen

Wijnand Meeus

CD&V wil een aftrekverbod voor minnelijke schikkingen. Momenteel is het mogelijk dat deze van de belastingen worden afgetrokken. Kamerleden Servais Verherstraeten en Steven Matheï dienden een wetsvoorstel in. “Het is niet rechtvaardig dat een geldboete niet en een betaalde minnelijke schikking wel van de belastingen kan worden afgetrokken. Wij willen elke onduidelijkheid die daarover zou bestaan zo snel mogelijk rechtzetten”, klinkt het bij Verherstraeten.

Onlangs kwam aan het licht dat een onderneming het bedrag van een betaalde minnelijke schikking in rekening heeft gebracht als een aftrekbare beroepskost. Die handelswijze werd volgens de CD&V bovendien bekrachtigd door een gerechtelijke uitspraak. De onderneming heeft haar betaalde minnelijke schikking als een kost kunnen inbrengen en daardoor uiteindelijk dus minder belasting betaald.

De wet verbiedt momenteel enkel uitdrukkelijk het inbrengen van geldboeten en belastingvermeerderingen. CD&V wil ervoor zorgen dat de bestaande wetgeving ook van toepassing is voor betaalde minnelijke schikkingen. “Het was nooit de bedoeling van de wetgever om een betaalde minnelijke schikking als beroepskost aan te merken. Het is niet rechtvaardig dat een geldboete niet en een betaalde minnelijke schikking wél van de belastingen kan worden afgetrokken. Wij willen elke onduidelijkheid die daarover zou bestaan zo snel mogelijk rechtzetten”, aldus nog Servais Verherstraeten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

5 gedachten over “CD&V wil aftrekverbod voor minnelijke schikkingen”

  1. Oei, een aftrekverbod. Is dat in nasleep van die drie pietentrekkers mss? Oooh, het gaat over belastingaftrek, gelukkig maar. 😜🤣
    ps:linkse linkies, pas op, zie dat ge geen scheurtjes rond jullie mondjes krijgen hé, tis om te lachen, u bent gewaarschuwd. 😜

  2. Oei, een aftrekverbod, is dat in nasleep van die drie pietentrekkers mss. Oh nee, het is een belastingaftrek,oef.🤔🤣
    ps :voor de linkse linkies, zie dat jullie vel niet scheurt hé want het is om te lachen. 😜

  3. Hebben we daar een wetsvoorstel voor nodig?
    Die firma heeft iets geprobeerd. En het is blijkbaar gelukt ook. Een rechterlijke uitspraak heeft dit bevestigd? Uitspraak op een maandagmorgen?
    Na een ingespannen geding dan toch?

Plaats een reactie

Delen