Armin Laschet. Foto Shutterstock

Armin Laschet. Foto Shutterstock

Uncategorized

Duitse CDU/CSU starten gesprekken met coalitiepartners dit weekend

Wijnand Meeus

De Duitse christendemocraten van CDU/CSU gaan zondag voor het eerst aan tafel zitten met een mogelijke coalitiepartner. Ze zullen zowel met de Liberale FDP en de Duitse groenen samenzitten. Partijleider en kandidaat-kanselier Armin Laschet hoopt nog steeds dat hij een regering kan vormen. De partij kreeg echter flinke klappen bij de verkiezingsuitslag zondag.

Volgens de Union is het zinvol om na te gaan of er een mogelijkheid is om een “toekomstverbond” te smeden dat de breedte van de samenleving weerspiegelt en bruggen bouwt. Laschet (CDU) zal zondag vergezeld zijn door Markus Söder (CSU) bij de ontmoeting met FDP-leider Christian Lindner. Zondag staan ook gesprekken gepland tussen SPD en de Groenen en FDP. Zowel SPD als CDU/CSU heeft de steun van die partijen nodig als ze zonder elkaar willen regeren.

Afgelopen zondag leed de Union een historisch nederlaag met ‘maar’ 24 procent van de stemmen. De sociaaldemocratische SPD van minister van Financiën Olaf Scholz kreeg 25,7 procent van de stemmen en wordt daarmee de grootste partij van Duitsland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen