Hans Teeuwen. Foto Twitter

Hans Teeuwen. Foto Twitter

Uncategorized

Hans Teeuwen stelt voorstellingen uit als protest tegen coronapaspoort

Wijnand Meeus

De Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen stelt zijn voorstellingen uit als protest tegen het coronapaspoort. Iedereen die in Nederland een voorstelling wil bijwonen moet een ‘safe ticket’ tonen. Maar dat vindt Teeuwen niet kunnen. “De culturele sector wordt gebruikt als chanteermiddel”, klinkt het.

Hans Teeuwen zou normaal binnen enkele weken starten met zijn tournee. In een verklaring laat hij weten dat hij zijn voorstelling uitstelt naar het voorjaar van 2022. Hij zegt dat hij geen fan is van Covid Safe Tickets en qr-codes. “Ik vind het niet oké dat mensen een gehoorzaamheidscode moeten laten zien om binnen te komen. Door niet akkoord te gaan, hoop ik dat dit wat minder vanzelfsprekend wordt.”

In een YouTube-filmpje laat hij weten dat hij het coronavirus zeker niet onderschat, dat hij niet tegen vaccinatie is en dat hij “het verschrikkelijk vindt als de zorg overbelast wordt”. Wel vindt hij het jammer dat er geen andere mogelijkheden zijn onderzocht om niet-gevaccineerden te overtuigen. “Misschien moeten we toch een keer met die ‘wappies’ spreken en zien of we ze op vrijwillige basis kunnen overhalen om zich te laten overtuigen”, aldus Hans Teeuwen. Iedereen die al een ticket in bezit had voor een van zijn shows werd reeds op de hoogte gebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Hans Teeuwen stelt voorstellingen uit als protest tegen coronapaspoort”

Plaats een reactie

Delen