Een propagandafoto van Islamitische Staat

Een propagandafoto van Islamitische Staat

Uncategorized

Islamitische Staat doodt vier christenen in Afghanistan

Sonja Dahlmans

Een konvooi met christenen uit Afghanistan die probeerden het land te ontvluchten werd door Islamitische Staat gestopt. Vier mannen werden ter plekke vermoord, de vrouwen en kinderen mochten hun tocht voortzetten.

De christenen die probeerden het land te ontvluchten, werden staande gehouden door IS-leden die hen aanspraken en zeiden videomateriaal te hebben waarin te zien is dat zij niet langer moslim waren. Toen de vluchtelingen dat bevestigden werden de mannen ter plaatse vermoord. De familie gaf aan dat het om IS ging omdat zij in het zwart gekleed waren en de IS-vlag bij zich droegen. De christenen in het land proberen, met hulp van een aantal christelijke organisaties, het land te ontvluchten. Al eerder bereikten twee konvooien met honderd christenen veilig buurland Pakistan.

Eerder eiste Islamitische Staat al de verantwoordelijkheid voor de aanslag op de luchthaven van Kabul van eind augustus op. Islamitische Staat pleegde de afgelopen dagen meerdere aanslagen in het land, waarbij zij specifiek de Taliban uitdagen. Zo waren er in het oosten van Afghanistan, in de provincie Nangarhar, een reeks van aanslagen waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Ook in de stad Jalalabad kwamen vorig weekend acht mensen om het leven, waaronder leden van de Taliban. Hulporganisaties vrezen dat de situatie in het land steeds zal verslechteren en dat droogte, armoede en honger zal toenemen. Christenen in Afghanistan lopen gevaar omdat zij bekeerlingen zijn vanuit de islam. De islamitische sharia stelt dat afvalligen moeten worden gedood.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Islamitische Staat doodt vier christenen in Afghanistan”

  1. Valt nog mee, het waren maar vier christenen die de Taliban vermoord heeft. Dan mogen onze Vivaldi’s op hun twee oren blijven slapen en verder miljoenen euro’s belastinggeld naar Afghanistan sturen. Ziekelijke bende oikofoben en linkse deugers die heel onze westerse maatschappij laten ten onder gaan. Terwijl dikke nek De Croo in New York zit op de algemene vergadering van de Verenigde Naties, precies of dat kan zonder die scheefpoeper niet doorgaan. Maar ja, internationale betrekkingen zijn altijd al zijn ding geweest.

Plaats een reactie

Delen