Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Moskeeverantwoordelijke riskeert vijf jaar cel voor misbruik minderjarigen

Wijnand Meeus

Het openbaar ministerie heeft vrijdag vijf jaar celstraf gevorderd tegen Bachir B. Hij was voormalig verantwoordelijke van de moskee El Fath in Borgerhout. De man misbruikte verschillende minderjarigen die in zijn moskee les kwamen volgen. Een voormalig imam van de moskee, die de feiten filmde, riskeert één jaar cel wegens schuldig verzuim.

In 2018 vielen speurders de moskee in Borgerhout binnen op zoek naar bewijsmateriaal in het kader van een onderzoek naar mogelijk kindermisbruik. Bachir B. werd bij toeval op heterdaad betrapt. De feiten werden gefilmd door een jonge imam die Arabische les gaf in de moskee. “Op het filmpje is te zien hoe het slachtoffer tegen de muur wordt geduwd”, aldus de procureur. “Daarna begint hij haar te betasten en trekt hij haar truitje omhoog.”

Volgens het parket heeft Bachir B. minstens drie meisjes en één jongetje misbruikt. “De man wordt ook vervolgd wegens slagen en verwondingen”, aldus de aanklager. “Een jongen die zich probeerde te onttrekken aan Bachir, werd met een bezemsteel geslagen.” Donderdag besliste de raadkamer in Antwerpen om de verdachte door te verwijzen.

“Een eenvoudige, niet al te begaafde man”

Meester Philippe Carsau en Xavier Potvin, die Bashir B. verdedigen, omschrijven hem als ‘een eenvoudige, niet al te begaafde man’. “Hij is een goede vader en grootvader en was jarenlang van onbesproken gedrag. Hij heeft lang in voorhechtenis gezeten en wij vragen u om hem niet terug naar de gevangenis te sturen, maar hem een straf met uitstel op te leggen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Moskeeverantwoordelijke riskeert vijf jaar cel voor misbruik minderjarigen”

Plaats een reactie

Delen