Herdenking vermoorde David. Foto Photonews.

Herdenking vermoorde David. Foto Photonews.

Uncategorized

Ontsnapte 16-jarige verdachte van moord David Polfliet opnieuw terecht

Ruben Notteboom

De 16-jarige verdachte van de moord op David Polfliet die ontsnapte uit de gesloten inrichting De Zande in Wingene is gevonden door de politie. Dat bevestigt zijn advocaat Dirk De Maerschalck en meldt onder andere De Standaard en Het Nieuwsblad.

David Polfliet (42) werd dood teruggevonden op zaterdag 6 maart in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man, afkomstig uit Sinaai bij Sint-Niklaas, was openlijk homoseksueel en actief op de datingapp Grindr.

Moord op David Polfliet

Enkele jongeren hebben hem met de app naar het park gelokt. Volgens de verdachten wilden ze hem beroven, maar de overval liep uit de hand toen hij tegenstand bood. Hij werd neergestoken en overleed aan zijn verwondingen.

Eén van de verdachten, een 16-jarige jongen, wist afgelopen weekend te ontsnappen uit de gesloten inrichting De Zande in Wingene. Hij werd opnieuw teruggevonden door de politie. Advocaat Dirk De Maerschalck bevestigde dit nieuws eerst aan Het Nieuwsblad op woensdagochtend. Volgens Belga werd de jongen aangetroffen in Blankenberge. De 16-jarige moet binnenkort verschijnen voor de jeugdrechter in Dendermonde op verdenking van moord.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Ontsnapte 16-jarige verdachte van moord David Polfliet opnieuw terecht”

Plaats een reactie

Delen