Paus Franciscus. Foto Shutterstock.

Paus Franciscus (Foto Shutterstock)

Uncategorized

Paus Franciscus: “Abortus is moord en homoseksualiteit tegen katholieke leer”

Ruben Notteboom

Paus Franciscus heeft op zijn reis naar Boedapest en Slovakije abortus moord genoemd. Tienduizenden mensen luisterden naar hem. Op zijn terugreis sprak hij ook nog over andere controversiële thema’s zoals homoseksualiteit. Hij herhaalde nogmaals dat homoseksualiteit geen plaats heeft in de Katholieke Kerk.

De paus sprak tijdens een mis in Sastin. 60.000 mensen waren aanwezig om de paus te horen. Een woordvoerder van de Slovaakse bisschoppenconferentie, Marian Gavenda, zei dat de sfeer positief was.

Paus Franciscus snijdt controversiële thema’s aan

Hij kaartte enkele controversiële ethische thema’s aan die momenteel veelbesproken zijn in de media, zowel tijdens de mis als op zijn terugvlucht. Op de terugvlucht noemde hij abortus moord. Voor hem is het totaal onaanvaardbaar om abortus goed te keuren.

Ook over homohuwelijk is de paus niet te spreken. Hij vindt dat het sacrament van het huwelijk een heilige verbintenis moet blijven tussen een man en een vrouw. Andere seksuele geaardheden vindt hij niet thuishoren in de Kerk.

Hij wil mensen niet veroordelen, maar “de Kerk kan je niet dwingen om de waarheid te verloochenen”

Hij wil homoseksuelen of vrouwen die voor abortus kiezen niet veroordelen. De paus vindt enkel dat men de Kerk niet onder druk mag zetten om openlijk voor abortus en homoseksualiteit te zijn. “De Kerk kan je niet dwingen om de waarheid te verloochenen,” klinkt het.

De paus lijkt dus eerder een gematigde visie te hebben; waarin men zaken zoals abortus of homoseksualiteit niet openlijk mag promoten en afkeurt, maar men mag mensen ook niet veroordelen door keuzes of geaardheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

10 gedachten over “Paus Franciscus: “Abortus is moord en homoseksualiteit tegen katholieke leer””

  1. Komaan Vrt , valt de paus nu ook maar aan en liefst ook dagen aan een stuk , zoals ge tegenwoordig met alles doet als de holebi gemeenschap zich geraakt voelt . Met de woorden van Ann Wauters , “zoiets zou je zelfs niet mogen denken ??”

  2. Voilà. Progressieven aller lande, de Paus onderschrijft het adagio van de islamieten in zake homoseksualiteit en abortus. Maar hij is daarin nogal gematigd. Katholieke mensen kunnen nog altijd homoseksueel zijn of abortus plegen, en de Paus veroordeelt hun keuze of geaardheid niet. Protest tegen de Paus impliceert protest tegen de Islam, die in deze zaken heel wat ongenuanceerder is dan de Paus . Eens zien of de progressieven die voor een fundamentalistische Islam zijn, de Paus zullen veroordelen en de Godsdienst van de vrede en gelijkheid van man en vrouw, weer eens ongemoeid zullen laten. Ik vermoed echter dat MSM media , deze beker aan zich zullen laten voorbijgaan.

  3. Als je WOKE bullshit bedoeld, klopt het helemaal wat je beweert. Deze linkse “kerk” heeft en nog veel minder neutrale standpunten als de Paus, en is even gewelddadig in woord dan de koran!

  4. Ik ben katholiek en condervatief, vroeger was ik tegen homoseksualiteit maar met de jaren toe, heb ik het toch leren omarmen liefde is liefde, men mag gelukkig zijn met een andere geslacht , toch echter blijf ik van mening dat het woke gedoe, steeds natrappen is op rechts, stamp een pitbull 1 keer het verdraagt, blijf je er meedermaals op stampen dan bijt het ooit, woke komt van de sovjet unie daa door ga ik mijn standaarden en visie niet verloochen, dus de paus heeft gelijk

Plaats een reactie

Delen