Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

Theo Francken (N-VA) scherp voor Magnette (PS): “PVDA zit niet in de oppositie, maar in de regering”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken stelt het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette voor gratis openbaar vervoer aan de kaak. “Ik word ziek van al deze onverantwoordelijkheid en massale geldverspilling”, schrijft hij in een Facebookbericht.

PS-voorzitter Paul Magnette pleit er in Le Soir voor om het openbaar vervoer – en dus ook de NMBS – “volledig gratis” te maken. Dat zou 700 miljoen euro per jaar kosten, of het bedrag dat de ticketverkoop van de spoorwegmaatschappij vertegenwoordigt.

“Elke dag een nieuw donkerrood ballonnetje en gratis geld ideetje”, steekt Francken van wal. “De communisten van de PVDA zitten niet in de oppositie, ze zitten in de regering. Maak België confederaal, dan kunnen de socialisten en groenen doen wat ze niet laten kunnen, maar moeten ze het eindelijk zelf betalen.”

“Hoe zou het trouwens nog zijn met die gratis tienrittenkaart? Heeft u ze ooit gebruikt?”, vraagt Francken zich hardop af. “Nog zo een ideetje van een klein-linkse politicus die denkt dat belastinggeld ergens aan de bomen groeit, Kristof Calvo.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Theo Francken (N-VA) scherp voor Magnette (PS): “PVDA zit niet in de oppositie, maar in de regering””

  1. Meneer Francken, beroepspoliticus. Willen we eens de rekening maken van de publieke financiën die de politici in hun zakken steken. Zoals bijvoorbeeld met politici gespecialiseerd met het cumuleren van mandaten tot eigen profijt. Dat is een gans ander verhaal dan publieke middelen aanwenden tot het algemeen nut en welzijn van de samenleving.

  2. Goede reactie van Theo Francken. En we moeten ook durven vragen: hoe komt het dat verspilzieke gekken als Magnette verkozen raken? Antwoord: veel van zijn kiezers denken niet verder dan hun neus lang is en rekenen op het opvangen van de financiële klappen door België, oftewel Vlaanderen. Het algemeen belang wijkt altijd voor het kortstondig persoonlijk voordeel. Recht naar de afgrond dus.

  3. Misschien is dat “gratis” openbaar vervoer niet eens zo’n slecht idee.
    Hoeveel tijd mensen materiaal en administratie verprutst men niet om die 700 miljoen euro per jaar te innen via tickets? Denk maar aan automaten, IT en software, attesten van school en werkgevers voor abonnementen, aparte abonnementen -24 of +65 … enz.
    Bij de bussen nog erger, vergoeding (kranten)winkels voor ticketverkoop en vooral op elke bus een duur toestel voor betaling of ontwaarding voorverkochte tickets. Is gewoon een heel duur systeem om wat “kleingeld” te innen.

  4. Het ene staat los van het andere. Het eerste zullen we altijd moeten betalen. Het tweede hopelijk niet.
    In feite werk je beter niet: woon in een sociale woning aan het minimum, leef van je leefloon, geniet van alle gratis tegemoetkomingen en klus zonodig nog wat bij voor de vrienden OF ga werken waarbij je 50% of minder overhoudt van je wedde, betaal veel hogere huur, kom niet in aanmerking voor tegemoetkomingen zoal op je gas of electriciteit, maak extra kosten om te gaan werken, betaal sociale zekerheid maar als je probleemkinderen hebt, kom je niet in aanmerking voor opvang enz…
    Kortom: verschil tussen werken en uitkeringen moet omhooggevallen, in het voorde van de werknemer, niet door hogere belastingen.

  5. Marcel heeft overschot van gelijk, maak het openbaar vervoer gratis.
    Dit zal een grote kostenbesparing met zich meebrengen, al die nutteloze ambtenaren die zich bezighouden met tickets en dergelijke, daar zijn we met een veeg vanaf. Dat deze nuttelozen maar eens een deftige job zoeken.

  6. Theo Francken is lid van de North Atlantic Council en de NATO Parliamentary Assembly. En op die manier de spreekbuis van de Amerikaanse belangen in Belgie. Hij doet dat ook niet gratis.

  7. Moet men die “nutteloze ambtenaren” hun loon dan maar geven zonder werken?… Of ga je ze naar “den dop” sturen? … Of een ander nutteloos postje aan de staat? Of nog enkele nutteloze “potlood aanscherpers” erbij op de ministeries en andere staats-, provincie- en stadsdiensten. Betalen zullen we ze toch!

  8. Deze overpeinzing heb ik ook al vaak gemaakt. Ik kan er nog iets aan toevoegen: de werkstress die je er gratis bijkrijgt. Vroeg uit je bed, altijd in de file, werkdruk, en dan moet je nog geluk hebben dat je een goede baas en goede collega’s hebt, anders ben je mentaal ook de pineut. Het woord “loonslaaf” bestaat niet voor niets.

  9. NIETS is GRATIS. Als wij de coronavaccinatie gratis krijgen, dan betalen we die daarna toch met onze belastingen. Waarvandaan anders komt het geld waarmee de staat die vaccins betaalt? Gratis vervoer? Het wordt naderhand betaald via belastingen geïnd ook bij mensen die het openbaar nooit gebruiken. Een dergelijke operatie is zonder meer boerenbedrag.

  10. denk je nu echt dat de fgtb-abvv akkoord zal gaan om al die mensen te ontslaan en hen naar de dop te drijven,met inkomensverlies.Confederaal is de toekomst voor Vlaanderen,al de rest is praat voor de vaak.

  11. Marcel heeft géén gelijk. En de enige nutteloze ben je zelf vrees ik, Eddy. Achter de schermen wordt er harder gewerkt dan je denkt. Allemaal om een bende zeurpieten als jij op tijd op hun “werk” te krijgen. Gratis openbaar vervoer leidt tot een jaarlijkse belastingsverhoging van een paar honderd euro voor IEDEREEN. Ook als je nooit een trein of bus pakt. Gratis openbaar vervoer wil zeggen: steeds minder middelen en dus een achteruitgang van de dienstverlening. Het is van een even achterlijk niveau als pakweg kerncentrales vervangen door gascentrales. Dus, beste Eddy, zwijg over datgene waar je niks van begrijpt en fret uw kas in stilte op aub.

  12. Eerst een grondwetswijziging tot con-federale Staat onder leiding van P.S. en N-VA. Magnette for President (in Wallonië). Elke deelstaat van België dopt zijn eigen boontjes en brouwt zijn eigen soep naar eigen smaak !…. en goede buren helpen mekaar in nood NAAR EIGEN INZICHT. Waar een wil is, is een weg !

Plaats een reactie

Delen