Archiefbeeld: Afghanen op het vliegveld van Kaboel - Afbeelding: Shutterstock

Archiefbeeld: Afghanen op het vliegveld van Kaboel - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

VS schorten evacuatie Afghanen tijdelijk op na ontdekking van vier gevallen van de mazelen

Niels Geerinck

De evacuatievluchten vanuit Afghanistan zijn tijdelijk stopgezet. Eerder deze week werden vier gevallen van de mazelen aangetroffen onder de toegekomen Afghanen. Dat meldde de woordvoerster van het Witte Huis vandaag.

De opschorting wordt uit voorzorg genomen, zo benadrukt woordvoerster Jen Psaki. De vier personen bij wie de mazelen werden aangetroffen bevinden zich inmiddels in quarantaine. De Amerikaanse gezondheidsdiensten zijn momenteel aan het uitzoeken met wie ze allemaal nog contact hebben gehad.

Amerikaanse evacuatievluchten landen op verschillende legerbasissen. Daar worden reeds verschillende vaccins toegediend waaronder één combinatievaccin tegen de mazelen, bof en rodehond. “We vragen alle Afghanen die nu arriveren om gevaccineerd te zijn tegen de mazelen.”, aldus Psaki.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “VS schorten evacuatie Afghanen tijdelijk op na ontdekking van vier gevallen van de mazelen”

Plaats een reactie

Delen