Bart De Wever (Photonews)

Bart De Wever (Photonews)

Uncategorized

De Wever: “Door pandemiewet heeft federale regering alle macht”

Pieter Van Berkel

De Vlaamse regering is voor het blok gezet tijdens het Overlegcomité, omdat de federale regering de noodtoestand heeft afgekondigd onder het rampenplan en de pandemiewet. Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in Terzake.

Een groot deel van de N-VA-achterban mort omdat het Overlegcomité besloot om het gebruik van de coronapas uit te breiden in Vlaanderen, hoewel Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) eerder verklaarde dat daar voor hem geen sprake van kon zijn. Volgens De Wever was de Vlaamse regering machteloos door het in werking treden van de pandemiewet. “Dan heeft de federale regering eigenlijk alle macht”, klinkt het. Door toe te geven aan een uitbreiding van het Covid Safe Ticket konden bovendien nog strengere maatregelen voorkomen worden.

“In een pandemie waar de noodtoestand wordt afgekondigd, onder het rampenplan en onder de Pandemiewet, heb je als Vlaanderen niet zo veel in de pap te brokken. Het is constant schade beperken”, zei De Wever. “Wij zijn gedwongen in dat Covid Safe Ticket en dat is een ‘fausse bonne idée’.”

Volgens De Wever is Vlaanderen het slachtoffer van de lagere vaccinatiecijfers in de andere gewesten. “Het Vlaamse niveau moest één ding doen en dat was zijn bevolking vaccineren. Dat hebben wij schitterend gedaan, met 92 procent”, aldus De Wever. “Als een regio 10 procent bezetting heeft op intensieve zorgen en Wallonië heeft 15 procent en Brussel 25 procent. Waar ga je dan verstrengen? Voor de Vivaldi-club is dat in Vlaanderen.”

“Je zou toch mogen verwachten dat als de beste leerling een tandje bijsteekt, de allerslechtste leerling dat zeker zou moeten doen. Maar er gebeurt gewoon nooit iets”, klinkt het.

De vaccinatiegraad in Vlaanderen zal geen al te grote sprongen meer maken, denkt De Wever. Hij wijst er voorts op dat de meeste mensen die op intensieve zorg liggen in zijn stad niet gevaccineerd zijn. Die mensen zijn bovendien vaak van niet-Europese origine. “Dat zijn de groepen die je heel moeilijk met vaccinatie kan bereiken”, klinkt het. “Dat zijn ook niet de mensen die naast u op restaurant zitten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “De Wever: “Door pandemiewet heeft federale regering alle macht””

  1. Vlaanderen is in alles de beste leerling… Maar meneer de wever kiest liever om niets te verwezenlijken zelfs als de mogelijkheid zich voordoet. Zie zijn stelling om niet te besturen met Vlaams belang…

  2. De Wever zal het niet meer waarmaken, hij heeft zijn kansen verkeken door de kiezers van het VB in de kou te laten staan. Nu komt hij wat jammeren dat ze N-VA aan de kant zetten ingevolge de pandemiewet. Het zal altijd wel iets zijn, maar een uitleg heeft hij altijd wel klaar. Zielige opportunist !

  3. Wat zegt De Wever ,heb me weeral eens in de luren laten leggen.
    Wanneer 92 % van Vlaanderen gevaccineerd is waarom noodtoestand pandemie- wet,pasjesmaatschapij?
    Ik zou voorstellen ,De Wever trekt u koekendoos is open, en stelt de twee pottentaten De Croo en Vandenbroucke is deftig voor de keuze.

  4. Ik had gehoord dat de federale regering de pandemiewet wilde activeren. Ik had eigenlijk nog niet gehoord dat dat besluit ook officieel is ondertekend. Dan komt er nu een debat in de Kamer? Gaan N-VA en VB daar een besluit goedkeuren dat absolute macht geeft aan de federale regering? Gaan ze zichzelf buiten spel zetten? Een wet waarvan ze nu al zien hoe die tegen Vlaanderen wordt gebruikt?

  5. “Dat hebben wij schitterend gedaan” zegt De Wever over zijn biologische oorlogvoering tegen het Vlaams volk via injectie.

    Hak het kwaad in de wortel door, mensen; virussen bestaan niet en werden nooit bewezen. De oorzaak van ziekte is anders. Indien er morgen een werkelijke pest zou beginnen rondwaren met hoge dodentallen zouden de covidianistische malthusianen niet betrachten om de zieken daarvan te genezen en ze zouden daar al zeker geen bakken geld voor over hebben. Diezelfde malthusianen die u heden de Prik des Doods proberen op te dringen hebben decennia lang bevolkingsreductie geproclameerd en verlangend gedroomd over dodelijke ziekten die dat zouden teweegbrengen; wie denkt dat deze figuren uw gezondheid willen redden en dat geheel de huidige uitbouw van centralistische, absolute controlesystemen ook maar iets te maken heeft met het bevorderen van volksgezondheid moet dringend zijn overlevingsinstincten wakker schudden.

    Weersta de transhumanistische revolutie van de schimmige internationalistische krachten. Meer en meer mensen zien in dat de “complotdenkers” gelijk hadden, de “complotdenkers” die zoveel jarenlang bespot en bespuwd werden door de “fatsoenlijke” mensen. Neen, het is geen toeval dat dezelfde tirannieke systemen doorheen de landen internationaal volgens hetzelfde stappenplan geïnstalleerd worden. Er wordt geheerst door sciëntistische leugens en door angst; breek u dus los uit de greep van het occult Babylonisch priesterschap van het sciëntisme en rol uw mouwen niet op om gif in uw arm te laten spuiten.

  6. Wat een slechteriken die N-VA’ers, en dan De Wever, nog slechter. Laat ons stoppen om daarmee te willen samenwerken.Laten we een andere partij zoeken waarmee we Vlaanderen onafhankelijk maken. Een andere partij? Welk een? Ah ja welk een?

  7. ……..nog niet genoeg redenen om van Vlaanderen een onafhankelijke republiek te maken ?? schrik van een “revolutie(-tje)”.?..meer dan een omwenteling moet dat niet zijn ! (zie 1830) problemen met EU erkenning? ze kunnen ons wat ! slagboompjes aan onze grenzen en ze kunnen hun “internationaal vervoer” door t kanaal sturen.!

  8. Werner,elio,rudy,paasch,en sanderken,4 tegen één,JJ.Dit zijn de machtsverhoudingen in dit apenland.De minderheid regeert de meerderheid.Zeg mij wat JJ moet doen en ik ga het hem persoonlijk vertellen.We leven in een particratie en dit zou normaliter tot revolutie moeten leiden maar de Vlamingen zijn te laks,doe het zelfde met de walen en het land staat in vuur en vlam.

Plaats een reactie

Delen