Geert Bourgeois (Belga)

Geert Bourgeois (Belga)

Uncategorized

Geert Bourgeois (N-VA) stapt in 2024 uit de politiek

Pieter Van Berkel

Europees parlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) stapt in 2024 uit de politiek. Dat kondigt hij aan in de Krant van West-Vlaanderen.

“In 2024 zal ik 73 jaar zijn. Dan zal mijn actieve carrière voorbij zijn”, zegt Bourgeois, die nog tot dat jaar in het Europees Parlement zal zetelen. “Let wel: ik zal de politiek nooit helemaal loslaten. Ik wil heel graag intellectueel bezig blijven. Maar een nieuw mandaat lijkt me niet meer aangeraden. Ik heb alle vertrouwen in de volgende generatie.”

Hij ontkent ook dat hij de nieuwe voorzitter van de openbare omroep VRT zou worden. “Dat wordt inderdaad gefluisterd. Maar neen, dat zal niet gebeuren. Dat is onverenigbaar met mijn Europees mandaat. Ik zal dat niet inruilen voor de VRT. Ik voel me goed in Europa”, zegt de oprichter van de N-VA.

Bourgeois hoopt op een verzoening tussen zijn partij en de cultuurwereld. “Cultuur is een essentieel onderdeel van het warme, Vlaamse weefsel”, klinkt het. “Het cultuurflamingantisme ligt ook aan de basis van onze partij. Helaas is het onderweg fout gelopen.”

In het interview zegt hij ook dat Vlaams Belang geen partner kan zijn van de N-VA en dat zijn partij “opnieuw groener” moet worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Geert Bourgeois (N-VA) stapt in 2024 uit de politiek”

  1. Zie je wel ! Ik heb het vorige week voorspeld in deze commentaren. Maar ondertussen stuurt hij Vlaanderen de verkeerde kant op via het forum dat hij hier krijgt.

  2. GeertB en familie verdienden/verdienen/zullen goed verdienen aan de vlaamse zaak. Als je artikel 1 van je partijprogramma “vergeet” , 800000 vlamingen bestempelt als ranzig , nog eens goed casht bij EU….. eindig je als EricVRompuy. We hopen dat Geert een fenomenale uittredevergoeding krijgt/gekregen heeft.

  3. De heer Bourgeois zijn tijd is voorbij ,dat hij niet vergeet de mensen die voor zijn partij gestemd hadden verandering wilde en deze is er niet gekomen .De meerderheid van de Vlaming kiest rechts met de bedoeling dat deze massamigratie de transfers naar de Walen en deze klimaathysterie moet gestopt worden allemaal in het belang van het eigen volk .Het volk dat eveneens de politiekers hun rekening spijst . Welke partij komt op voor onze mensen en verteld jullie blunders ,eerlijkheid staat blijkbaar ook niet in uw beleid .Als u zo praat over VB dan bent u ook geen haar beter dan de andere afgezaagde partijen .Dan durft u nog het woord Groen uitspreken deze zijn tegen de Belgen en willen alles om zeep helpen Exit Bourgeois opgeruimd staat netjes dank u voor niets

  4. N ieuwe V olksunie A nders .. hoe komt het toch dat een volk dat bijna 200 jaar onder Belgisch Juk zoveel verraders kent .. G. B
    Duizenden Vlamingen hebben hun gezin en carrière opgeofferd ,zelf hun leven ..in de ontvoogdingsstrijd .
    Pipo G B waarom stapt U nu niet op???

  5. Het wordt verdorie tijd. De anti-bindend-referendum man. De “de gemiddelde Vlaming is te dom om politieke beslissingen te nemen”-man. Wat heeft Bourgeois écht gedaan voor de Vlamingen ?

  6. Wat heeft die man gedurende decades lang eigenlijk gerealiseerd om het hoofdprincipe en doel van de Vlaamse beweging en van de NVA statuten gerealiseerd te krijgen, namelijk de autonomie van Vlaanderen?
    Het is jammer dat zijn partij de traditionele politieke elite is gaan vervoegen en een Vlaamse zelfstandigheid gaat onmogelijk maken door steeds maar de partij die hiervoor nodig is te boycotten en samenwerking af te wijzen. Helaas…

Plaats een reactie

Delen