Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Marc Van Ranst: “Geen draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid”

Anton Schelfaut

Volgens viroloog Marc Van Ranst is er geen draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid, zoals Jong N-VA die voorstaat. “Organiseer eens een referendum, en berg daarna jullie voorstel op”, oppert hij via Twitter.

Jong N-VA congresseert dit weekend in Antwerpen, alwaar de jongerenafdeling haar eigen koers wil scherpstellen met debatten rond vijf thema’s: onafhankelijkheid, justitie en veiligheid, welzijn, Europa en economie. In de congresteksten stuurt de jongerenafdeling aan op een harde afsplitsing en wijst ze het confederale bestuursmodel van moederpartij N-VA van de hand.

“De onafhankelijke republiek Vlaanderen is het belangrijkste doel van Jong N-VA. Bijvoorbeeld door een grondwetswijziging of door een onafhankelijkheidsverklaring vanuit het Vlaamse Parlement of andere democratische middelen”, luidt het.

Viroloog Marc Van Ranst is echter een andere mening toegedaan. “Vlaamse onafhankelijkheid: het draagvlak is er gewoon niet”, benadrukt hij. “Organiseer eens een referendum, en berg daarna jullie voorstel op.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

41 gedachten over “Marc Van Ranst: “Geen draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid””

  1. Van Ranst uit zich weer eens over zaken waarvan hij niet het minste benul heeft. Hééft hij wel nog van iets verstand. De platte, denigrerende taal die hij gebruikt tegenover mensen, die zijn ideeën niet genegen zijn, zijn stuk voor stuk voer voor de rechtbank. Zoals nu ook weer ten overstaan van J.M. De Decker. En heeft hij überhaupt nog wel tijd om les te geven?

  2. Zou Van Ranst zich niet beter wat meer bezig houden met het virus van zijn Chinese communistische vriendjes ? Maar neen, hij moet ook nog zijn afkeurend zegje doen over de toekomst van een volk waar hij toch maar op neer kijkt.
    Overigens, proficiat voor Jong N-VA. Blijf bij jullie standpunt, dan kan ik in de toekomst misschien opnieuw voor de N-VA stemmen.

  3. Van Ranzegem laat ook weer van zich horen. Na het dragen van al die mondmaskers, wat volgens Van Ranst goed was voor de hersenen, beseffen we dat er wel degelijk een draagvlak is voor Vlaamse onafhankelijkheid.

  4. Horresco referens doet zo’n gratuit geblaas waarschijnlijk vele twijfelaars overslaan naar separatisme, goed zo Van Ranst. Maar vooral: volhouden en krachtig aanpakken, Jong N-VA! Het draagvlak groeit immers tot vanzelfsprekend zodra de problematiek niet langer angstvallig en demagogisch verdoezeld wordt (door poco-ms-media en bvb. onbevoegde federale manipulatie van de corona-hype)…

  5. Wie nu nog durft beweren dat van ranst een politieke agenda hanteert is er aan voor de moeite. OK, hij mag zijn mening hebben maar dan niet als viroloog op de televisie komen. Exit van ranst.

  6. Tja, er is eigenlijk ook niet veel draagvlak voor uw extreem-links gedachtengoed hoor Marc. Net zoals voor de flip-flop aanpak van COVID door zogenaamde experten die vanaf het begin constant door de mand vielen als ordinaire kwakzalvers. Die zouden ze beter ook opbergen, mooie besparing .

  7. In 1830 was er ook geen draagvlak voor Belgisch separatisme. De vraag gaat niet alleen over Vlaamse onafhankelijkheid maar evenzeer over het draagvlak, in Vlaanderen en Wallonië, voor de huidige retrogade en inefficiënte Belgische pseudo federale en pseudo democratische instellingen. Conclusie: de bevraging/referendum dient in een ruimer kader plaats te vinden. Positief is dan weer dat MVR zich niet verzet tegen een referendum.

  8. Mocht deze extreem linkse media geile professor zich bezighouden met zijn “vak” dan zal iedereen tevreden zijn. Dat hij, anti-vlaams is weten we al heel lang. Dat hij onverdraagzaam weten allen die door hem geblokeerd zijn op zijn sociale media kanalen; Maar hij is de lieveling van de VRT en VTM

  9. Dat is weer een nieuwe reden om voor vlaamse onafhankelijkheid te zijn . Als de pathologische leugenaar en bedrieger van rampst tegen is , moet het wel goed zijn . Kan jong NVA aan de partijtop vragen om art 1 van hun statuten nog eens na te lezen ?

  10. behalve tijd zat om alle TV studio’s plat te lopen maakt die “wetenschapper” zelfs nog tijd om zich met de Vlaamse zaak (duidelijk niet ZIJN zaak) te gaan bemoeien!
    (ps: las ik laatst niet ergens dat de beste virologen NIET in belgië wonen?? ………..nu ja ; alsof dat niet al lang helder was !)

  11. Misschien beter Van Ranst opbergen als viroloog nu 90% gevaccineerd is en de 4de golf eraan komt. Hij kan de rest van zijn carrière dan bij de PVDA afwerken en wat steunbetuigingen twitteren naar zijn vrienden van Nantes Révoltée om Éric Zemmour voor de kop te schieten of naar Dennis Tyfus (what’s in a name) om wat “andersdenkenden” te martelen.

  12. Van Ranst weet blijkbaar heel goed dat een groot deel van de Vlamingen meelopers / schotelvodden zijn. Mijn schatting is dat bij zo’n referendum 30% van de Vlamingen voor onvoorwaardelijke onafhankelijkheid stemt, 5% voor het behoud van belgie en als een derde keuze gelaten wordt: 65% weet niet/onthouding/schotelvod/het laat mij koud. Als de derde keuze niet gelaten wordt, dan stemt 70 á 80% voor onafhankelijkheid.

  13. Onze pseudopolitieker komt nog eens vanonder zijn steen gekropen! Het was veel leuker toen hij nog als een bange wezel weggestopt zat in zijn safehouse terwijl Jürgen al lang van kant gemaakt geweest is in opdracht van Vivaldioten…

  14. Natuurlijk is hij tegen nationalisme. Hoe zwakker de democratie is, hoe meer macht de technocratie heeft om haar “universeel” project door te duwen, desnoods met de bajonet in de rug.

  15. Ik dacht dat Van Ranst een viroloog was. Zijn mening betreffende een al dan niet onafhankelijk Vlaanderen is zoveel waard dan ieder ander zijn mening. Waarom er dan zoveel aandacht aan schenken ?

  16. Vlaamse onafhankelijkheid heeft weinig te maken met virale ladingen; deze medicus waagt zich ver buiten zijn vakgebied.
    Jong N-VA toonde zich niet onder de indruk van het aanbod van de twitteraar.
    ‘Wie is Marc Van Ranst in dezen?’

  17. Vreemd om dit te vernemen van iemand die gelieerd is aan links en extreem-links. Wanneer er voorstellen uit die hoek passeren is daar eigenlijk nooit een draagvlak voor bij de bevolking. Maar voor voorstellen ter rechterzijde is plots wel een draagvlak vereist?

  18. Een groot gedeelte van de Vlamingen kent niets van politiek laat staan democratie enz,lees er hier en op HLN en in de krant de reacties op na en je valt om van het lachen om de prietpraat die er verteld wordt.

    Vele mensen, niet alleen in Vlaanderen weten niet eens waar partijen voor staan en kiezen ofwel voor een sympathieke kandidaat ofwel omdat hun omgeving het hen voorkauwt, vraag hen niets over de transfers naar Wallonië, bevoegdheden van federale of gewestelijke regeringen/parlementen.

    Zelfs zonder derde keuze zou een groot deel niet gaan stemmen of neen stemmen omdat ze het nut er niet van inzien of de media en de andere partijen hen angst aanjagen voor wat er boven hun hoofd zou hangen bij een onafhankelijkheid, dus kiezen ze voor zekerheid.

  19. Ik wist niet dat dit deel uitmaakt van het pakket van wat een viroloog hoeft te kennen. Klaarblijkelijk is die man zelfs geen viroloog, maar één of andere door links benoemde lapzwans op een postje van viroloog. Ik had het al veel eerder door, een echte viroloog zou advies geven een mondmasker te dragen bij het begin van de pandemie, en geen advies geven in functie van de stock mondmaskers op federaal vlak. Wie weet welke experimenten die wetenschappelijk en ethisch niet eens verantwoord zijn die de politiek benoemde uitspookt in labo’s?

  20. Frans,dat is typisch iets voor anarchisten,dit is hun levensdoel,revolutie uitlokken,.NVA-VB-ers hoor je nooit,.We zouden nog spijt krijgen dat JC in zijn opzet mislukt is.Wat een ranzige vent is dit toch,nu zijn naam zegt al veel.We zullen tot een confrontatie komen links versus rechts,anarchisten vs fascisten,we moeten onze welvaart vrijwaren en daarom de fascisten steunen,die zijn democratisch verkozen,van ranst niet

  21. Toen J.C “zogezegd” een half uur rond zijn huis opdook had hij minder praat.Hij ging als een laffe,bange hond lopen en werd veilig opgeborgen in een safe house!Canis timidus verhementius latrat quam mordet:Een bange hond blaft heftiger dan hij bijt!

  22. heeft dat manneken ons niet opgelicht met zijn aantal betaalde en niet geleverde vaccins,het gerecht moet dat eens onderzoeken en vragen waar die miljoenen euro’s gebleven zijn.Nu,dat is typisch iets voor linkse bewindvoerders,eigen zakken vullen en nu is de vld ook zo,’ partijtje geworden,soort zoekt soort.

  23. Mislukte laborant wordt mislukte politieker. Komt ongetwijfeld voor zijn bende onverdraagzame communisten van de PVDA op tijdens de verkiezingen van 2024.
    Veel succes Marcske;-)

  24. Geen “draagvlak” ? Wel een “zitvlak” van de Linksoloog om tegen te sjotten zodat de schellen van zijn ogen vallen en hij het “draagvlak” zou ontwaren tenzij hij nog blinde PoCo-vlekken op zijn netvlies zou hebben.

  25. Een zeer correcte analyse over de politieke kennis van de stemgerechtigden!Vraag inderdaad maar eens wie wat doet in het politieke landschap?Nu mogen pubers vanaf 16 jaar zelfs stemmen voor de Europese verkiezingen,zonder enige notie over deze geldverslindende instelling.De gesubsidieerde media,ook wel de vierde macht genoemd,spelen in dit verhaal een vuil spel en zijn aanhangels van de politieke partijen.Wie er achter de schermen ook een grote rol speelt is het Hof.De koning en misschien ooit Elisabethje,die zegt dat het land op haar kan rekenen,heeft nog veel te veel macht.Aanstellen van informateur(s),formateur(s),verkenner(s),ontmijner(s) (net een spelletje stratego),het benoemen van de ministers en aanvaarden van het ontslag v/d regering is geen taak meer voor een monarchie,die zich als modern wil profileren!?In de Scandinavische landen en bij onze Noorderburen vervullen zij enkel een protocollaire functie,dus geen deel van de uitvoerende macht en geen staatsrechtelijke bevoegdheden!Hier is de monarch ook nog opperbevelhebber van het leger dat we niet meer hebben,maar dat is een ander verhaal!

Plaats een reactie

Delen