Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Scholen in Tielt in lockdown nadat verdacht persoon werd gesignaleerd

Wijnand Meeus

Twee scholen in Tielt werden dinsdagmiddag in lockdown geplaatst nadat een verdacht persoon gesignaleerd werd in de straat. Specifiek gaat het om Campus De Reynaert en het Sint-Jozefsinstituut in de Stationsstraat. De verdachte persoon zou zich verschanst hebben in zijn woning.

De leerlingen werden aangemaand om op de grond te gaan zitten en de deuren en gordijnen werden gesloten. De hulpdiensten lieten weten dat de verdachte personen nooit op grondgebied van één van de scholen is geweest, maar dat de lockdown als veiligheidsmaatregel werd genomen. Intussen kunnen de leerlingen via een andere route naar huis. De precieze reden waarom de straat afgezet werd, is nog niet duidelijk. Een leerling uit een van de scholen getuigt wel dat ze schoten hoorde en iemand hoorde roepen.

“Tijdens een interventie in de Stationsstraat botste de brandweer op een agressief persoon”, schrijft de stad Tielt op hun Facebookpagina. “Die heeft zich verschanst in zijn woning. De politie is ter plaatse en heeft de buurt veiligheidshalve afgezet. Later meer.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Scholen in Tielt in lockdown nadat verdacht persoon werd gesignaleerd”

  1. Dankzij de feekdemie hebben we er een nieuw woordje bij in het Nederlands: lockdown, zomaar overal vlot toepasbaar. Als ik op de wc zit is onze badkamer in lockdown … ik hou mijn portemonnee wel in lockdown … hé, doe die ijskast eens lockdown …

Plaats een reactie

Delen