Op beelden is te zien hoe mensen in Tokio wegvluchten van de dader. Hijzelf rookt rustig een sigaret. (Beelden: Twitter)

Op beelden is te zien hoe mensen in Tokio wegvluchten van de dader. Hijzelf rookt rustig een sigaret. (Beelden: Twitter)

Justitie

Tokio: man verkleed als Joker steekt minstens 17 mensen neer

Damien Segers

Een man verkleed als de fictieve superschurk The Joker uit de stripreeks Batman heeft verschillende mensen neergestoken op een passagierstrein in Tokio. De 24-jarige dader zou ondertussen aangehouden zijn. Dat meldt de Associated Press

Op een passagierstrein in de stad Chofu, welke deel uitmaakt van de prefectuur Tokio, heeft een man minstens zeventien mensen neergestoken. Verder zou hij brand gesticht hebben en met bijtend zoutzuur gegooid hebben. Drie mensen zijn zwaargewond. De man had een paars kostuum en een groen hemd aan. Die kleren zijn het handteken van de psychopathische superschurk The Joker uit de Batman-reeks. Op een video is te zien hoe hij na de daad rustig een sigaret rookt en voor zich uitkijkt met de benen gekruist.

Een omstaander die beelden maakte, Shunsuke Kimura, vertelde aan de autoriteiten dat hij passagiers zag wegvluchten. Ook zou hij een explosie gehoord hebben. “De treindeuren waren gesloten en we hadden geen idee wat er gebeurde. We sprongen uit de ramen van de trein. Het was verschrikkelijk“, aldus Kimura.

Dader wou doodstraf

Volgens de Japanse televisiezender Nippon Television zei de dader tegen de politie van Tokio dat hij mensen wou doden. Bovendien zou hij het specifiek gemunt hebben op vrouwen die er gelukkig uitzagen. Het doel was om daarna de doodstraf te krijgen. De man baseerde zich daarvoor op eerdere steekpartijen op een trein. De daad is de tweede mesaanval in twee maanden tijd.

In Japan zijn er de laatste jaren veel mesaanvallen gepleegd. Zo stak in 2019 een man een groep meisjes neer aan een bushalte in Tokio. Daarbij vielen twee doden en 17 gewonden, waarna de dader zelfmoord pleegde. Het jaar daarvoor werden 3 mensen het slachtoffer van een mesaanval op een trein. De zwaarste aanval in recente jaren kwam er in 2016, toen een man 19 gehandicapten vermoordde en nog 20 zwaar verwondde met een mes.

https://twitter.com/disclosetv/status/1454784891225362432

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

1 gedachte over “Tokio: man verkleed als Joker steekt minstens 17 mensen neer”

Plaats een reactie

Delen