Het Nieuwsblad zet "beschadigde" Van der Straeten in rijtje van Marc Overmars en Bart De Pauw

Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). Photo News

Uncategorized

Van Ranst haalt uit naar Baudet: “Er zijn gelobotomiseerde platwormen die intelligentere praat verkopen”

Anton Schelfaut

Thierry Baudet, voorzitter van Forum voor Democratie (FVD), heeft zich de woede van viroloog Marc Van Ranst op de hals gehaald. Tijdens een toespraak in het Nederlandse Heerhugowaard verklaarde Baudet zaterdag dat “aids niet bestaat voor blanke hetero’s”. “Compleet onverantwoord”, vindt Van Ranst.

“De kans dat een blanke hetero aids krijgt, is kleiner dan de kans dat die door de bliksem wordt getroffen”, stak Baudet zaterdag van wal. “Eigenlijk bestaat aids niet voor blanke hetero’s. Dat komt eigenlijk niet voor.”

Volgens Baudet zitten we sinds de jaren 80 in een seksuele lockdown. Daarvoor wijst hij “Big Pharma en die hele angstindustrie” met de vinger. “Al decennialang laten we ons aanpraten dat blanke hetero’s een condoom moeten gebruiken. Los van voortplanting, slaat dat voor ziektes nergens op. Dat is gewoon onzin. Dat is helemaal in ons systeem binnengedrongen.”

Tot slot trok Baudet ook een parallel met de coronapandemie. “Ik denk dat zoiets ook gebeurd is met al die politici over corona. Ze kunnen gewoon niet meer normaal nadenken daarover.”

Van Ranst: “Compleet onverantwoord”

Viroloog Marc Van Ranst noemt de uitlatingen van Baudet “compleet onverantwoord”. “Er zijn gelobotomiseerde platwormen die stukken intelligentere praat verkopen dan Thierry Baudet”, hekelt hij op Twitter. “Wat een volstrekt idiote gezondheidsgevaarlijke ongein verspreidt die voorzitter van Forum voor Democratie!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “Van Ranst haalt uit naar Baudet: “Er zijn gelobotomiseerde platwormen die intelligentere praat verkopen””

  1. Is deze discussie de aandacht van de wereld waard ? Is prof. Van Ranst in deze mis ? Enfin wel vermakelijk om te zien waar professoren zich allemaal me bezig houden. Gelobotiseerde regenworm …. Ge moet er maar opkomen … : )

  2. De pvda-viroloog MVR heeft zelf in 2020 uitspraken op de Ned.televisie gedaan die die van TB meteen overschaduwen, nl.dat de besmettingshaarden de schuld zijn van x-rechts, en dat die ’n “natuurlijke selectie” genereren. Inmiddels weten we welke gemeenschappen in Brussel , A’pen en Limburg daar werkelijk voor verantwoordelijk waren en nu in 2021 de vaccinatiegraad kelderen. Als de “natuurlijke selectie” daar nu hopelijk toeslaat, dan gaan er in 2024 in Vlaanderen heel veel contente mensen zijn.

  3. Heeft Van Ranst dan echt niets anders te doen dan zich met politieke uitspraken te bemoeien.Voor intelligente praat moet je ook niet aan zijn adres zijn want daar komt ook niets zinnig uit .Man doe toch uw werk dikke zagevent

  4. Wie heeft die steen omgekeerd en dat stukske onbenul het daglicht laten zien. Het was nu eens rustig geworden zonder die ranstige idioot zen gezwam. Terug onder je steen, vanranst, en dat we je niet meer horen.

  5. Kan die man nu eens niet discussiëren of het oneens zijn met iemand, wat zijn volste recht is, ZONDER te schelden en te beledigen? Opvoeding, niveau, beleefdheid: Ooit van gehoord meneer Marc Van ranst?

  6. Dit is dus het “niveau” van een van de “experts” die ons al meer dan anderhalf jaar aan het corona lijntje houden. Bij gebrek aan degelijke argumenten begint MVR naar “goede” gewoonte (voor hem althans) dan maar te schelden.

  7. M.van Ranst behoort dus tot de groep van linkse mensen die toch zo vredelievend, verbindend, tolerant, totaal niet racistisch of discriminerend zijn, en respect hebben voor een ander zijn mening.

  8. Toch maar eens eraan denken om te stoppen met u op het lage niveau van Marc Van Ranst te begeven Liesbeth? Nee, vergeet het, verloren vraag, verloren moeite… Beledigen en muggenziften behoort blijkbaar OOK tot één van UW pleziertjes. Niveau! … WELK niveau?! …

  9. Het taaltje van Van Ranst lijkt nergens op, of hij nu gelijk heeft of niet. Eigenlijk is het dom van hem om zich op die manier uit te drukken. De manier van zeggen wekt woede op, zodat je de neiging krijgt tégen hem te reageren.

Plaats een reactie

Delen