William Shatner. Foto Photonews.

William Shatner. Foto Photonews.

Uncategorized

Volgende passagiersraket vervoert Captain Kirk

Ruben Notteboom

Groot nieuws voor fans van de populaire reeks Star Trek. William Shatner, bekend als Captain Kirk sinds de jaren 60, gaat de ruimte in. De 90-jarige acteur zal op 12 oktober meevliegen met de volgende ruimtemissie van Blue Origin.

William Shatner is wereldberoemd als Captain Kirk, de moedige kapitein van de USS Enterprise. Gigantisch veel kinderen en volwassenen volgden zijn avonturen door de ruimte en tot op vandaag blijft de serie zeer populair. Nu zal Shatner ook daadwerkelijk de ruimte verkennen.

Captain Kirk nu echt in de ruimte

“Ik hoor al heel lang over de ruimte, en ik grijp de kans om het met mijn eigen ogen te zien,” zei William Shatner in de verklaring van Blue Origin. “Wat een wonder”, voegde de Canadese acteur eraan toe.

Blue Origine zegt dat de vicepresident van het bedrijf, Audrey Powers, ook zal deelnemen. Shatner zal dus zeker niet alleen zijn in de vlucht. Het is opmerkelijk dat Shatner deelneemt aan de missie. De acteur is namelijk al 90, wat hem de oudste man ooit zal maken die in de ruimte is geweest.

Vier passagiers aan boord van volgende passagiersraket

Shatner en Powers zullen de ruimte ingaan aan boord van de New Shepard-Raket samen met Chris Boshuizen. Boshuizen is een voormalig NASA-ingenieur en medeoprichter van Planet Labs. Dat is een Amerikaans bedrijf dat satellietfoto’s maakt van de aarde met hoge resolutie. Ook Glen de Vries, de medeoprichter van Medidata Solutions, zal aanwezig zijn. Medidata Solutions specialiseert zich in software dat gebruikt wordt tijdens klinische proeven voor de farmaceutische industrie.

De lancering vindt plaats om 13:30 GMT in Texas, 8:30 plaatselijke tijd. Iets minder dan drie  maanden geleden werd al eens een passagiersraket de ruimte in gestuurd, wat een historisch moment was voor de ruimtevaart. Jeff Bezos was toen aan boord.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Volgende passagiersraket vervoert Captain Kirk”

Plaats een reactie

Delen