Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Aanslag op GSM-masten in Ternat

Wijnand Meeus

Politie, parket en DOVO voeren onderzoek naar een aanslag op twee telecommasten in Ternat. Deze ochtend vroeg ontstond er brand aan één GSM-mast.  Er zou een brandbom met timer aangetroffen zijn aan een andere mast op het terrein. Er konden nog geen verdachten worden opgepakt. Wel is het duidelijk dat deze ochtend rond kwart na vier twee personen binnendrongen via de achterzijde van het terrein.

Het duo kon zich toegang verschaffen door de omheining door te knippen”, klinkt het bij burgemeester Michel Vanderhasselt. “Eén GSM-mast is volledig zwartgeblakerd na de brandstichting. Aan een andere mast, die gebruikt wordt voor het ASTRID-netwerk, werd een brandbom met timer aangetroffen. Deze is niet afgegaan.”

De lokale politiezone TARL, het parket Halle-Vilvoorde en DOVO zijn samen met het labo van de federale politie ter plaatse voor verder onderzoek. Een duidelijk motief voor de daden werd nog niet gevonden. “Maar er is al een hele tijd heel wat te doen rond het 5G-netwerk en dus zou het niet vreemd zijn indien we het in die hoek moeten zoeken”, besluit Vanderhasselt. “Het gaat alleszins om mensen met geen goede bedoelingen. Het is wel de eerste keer dat we dit in onze gemeente meemaken.”  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Aanslag op GSM-masten in Ternat”

  1. De meeste anti-5G activisten ga je nochtans in de links-groene geitewollensokken hoek vinden hoor! Dezelfde mensen die al eens een kerncentrale proberen saboteren, of inbreken in een militair depot waar vermoedelijk Amerikaanse kernwapens liggen. Of de banden van “Moorddadige Terreinwagens” platzetten. Of de McDonalds proberen in lichterlaaie te zetten… Zoek de daders ook eens bij dát Politiek Correct gespuis.

Plaats een reactie

Delen