Joël De Ceulaer breekt lans voor cordon sanitaire: "Vlaams Belang is minder geschikt om te besturen dan 30 jaar geleden"

Opiniemaker Joël De Ceulaer. VRT

Uncategorized

De Ceulaer breekt lans voor cordon sanitaire: “Vlaams Belang wordt teruggeworpen in de tijd”

Anton Schelfaut

In De Afspraak op vrijdag heeft opiniemaker Joël De Ceulaer een lans gebroken voor het cordon sanitaire. “Het Vlaams Belang is niet geschikter om te besturen dan 30 jaar geleden, maar minder geschikt”, hekelt hij.

De Ceulaer zou het naar eigen zeggen “buitengewoon tragisch” vinden als het Vlaams Belang zou deelnemen aan het bestuur. “Dus ik blijf een voorstander van het cordon sanitaire”, benadrukt hij. “De partij is niet geëvolueerd of salonfähiger geworden. Je zou kunnen zeggen dat het Vlaams Belang, met Tom Van Grieken, Dries Van Langenhove, Sam Van Rooy en Filip Dewinter, die zichzelf aan het heruitvinden is, wordt teruggeworpen in de tijd. Naar 30 jaar geleden, maar nog een graadje erger.”

Volgens De Ceulaeur maakt N-VA-voorzitter Bart De Wever foutief een onderscheid tussen Tom Van Grieken enerzijds, en Filip Dewinter en Dries Van Langenhove anderzijds. “Ik denk niet dat dat klopt, want Tom Van Grieken zit op dezelfde lijn.”

“Invloedrijkste Vlaamse politicus”

“Vlaams Belang heeft eigenlijk niet te klagen, want Filip Dewinter is de invloedrijkste Vlaamse politicus van de voorbije 30 jaar”, vervolgt De Ceulaer. “Vlaams Belang heeft de hele politieke debatruimte en het beleid in zijn richting doen opschuiven. Het beleid dat Sammy Mahdi vandaag voert, heeft als doel de kiezer van Vlaams Belang een gerust en blij gevoel te geven.

De kans dat het cordon sanitaire in 2024 sneuvelt, schat De Ceulaer in op 80 procent, op voorwaarde dat Vlaams Belang en N-VA samen een “stevige, robuuste, grote meerderheid” halen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

30 gedachten over “De Ceulaer breekt lans voor cordon sanitaire: “Vlaams Belang wordt teruggeworpen in de tijd””

  1. Joël de Ceulaer de virtuele wedergeboorte van het maccarthysme: demoniseren zonder argumenteren. Het VB geniet alsnog het voordeel van twijfel. Voordeel dat Vivaldi en de VL regering verbeurd hebben wegens falen. Gerolf Annemans klonk overtuigend met zijn rationele argumentatie.

  2. Als een randfiguur als de Ceulaer een lans breekt voor het cordon wil dat zeggen dat het cordon ongetwijfeld gaat sneuvelen. Bij de volgende verkiezingen zal het zover zijn. In de daaropvolgende periode zullen diezelfde randfiguren wanhopig proberen hun vroegere “gelijk” te bewijzen. Eerder dat dan toegeven dat ze ten onrechte de democratie voor meer dan 30 jaar verkracht hebben. Want dat zal de enige nalatenschap zijn van idioten als de Ceulaer.

  3. De Ceulaer vergist zich. Rond de 2 hoofdthema’s van VB (migratie en verhouding met Wallo/Brux) is alles 30 jaar verergerd op alle vlakken. Integendeel, ik heb 788 keer gehoord dat de anderen VB verfoeiden en er niet mee willen samen werken maar wel rekening gingen houden met de grieven/ongerustheden/frustraties/….. van de VB-kiezers. Anders gezegd, zij hebben 788 keer gelogen.

  4. En ik vindt dat sommige figuren beter hun muil kunnen houden. We zullen in 2024 en liefst nog vroeger wel zien wat het zal worden. Maar één ding is zeker, het zal weer voor velen ‘verrassend’ zijn.

  5. De beeldende regimepers nodigt de schrijvende regimepers uit om te zeggen wat ze beiden willen. Wij van WC-eend adviseren WC-eend. Natuurlijk dat de schrijvende pers schrik heeft voor een omslag naar een conservatieve regering. Ze worden nu rijkelijk gesubsidieerd en dat zou in de toekomst wel eens kunnen wegvallen. Hopelijk en terecht uiteraard. We hebben geen behoefte aan een regime- en propagandapers maar wel aan degelijke onafhankelijke journalistiek. Er zitten bij het VB daarenboven heel wat bekwame mensen, Barbara Pas, Chris Janssens, Sam Van Rooy, Tom van Grieken, Gerolf Annemans, Dries Van Langenhove…

  6. Ja, we weten al lang waarom waarom een aantal partijen en organisatie blijven vasthouden aan het cordon : eigen belang om hun opgebouwde machtsposities te bestendigen, en dan nog zogezegd in naam van de democratie/.

  7. Wat een walgelijk figuur die De Ceulaer. Arrogant en zelfvoldaan. Die man vergeet heel duidelijk dat niet hij de keuze heeft voor partijen maar het volk. Als journalist probeert hij dan nog zijn persoonlijke overtuiging door de strot van mensen te rammen. Niemand is geïnteresseerd in zijn ideeën, maar dat hij de mensen met zijn extreem linkse ideeën probeert te manipuleren is wel een probleem. Bijkomend als de keuze van het volk VB is, moet dit ook gevolgd worden en op voorhand partijen uitsluiten is tegen iedere democratie. Het zou een zeer grote fout zijn van de NVA om dit ook te doen en terug in zee te gaan met deze vivaldipartijen die hem en het Vlaamse volk al jaren verraden, deze partijen gaan alleen maar voor de macht en de postjes. De Waalse partijen hebben dit al jaren doorzien en blijven hun voor de macht steeds een wortel voorhouden in ruil voor veel Vlaams geld. En telkens lukt het hen… dit moet stoppen.

  8. Joel de ceulaar loopt dan ook 30 jaar achter . Ik vind het al zeer modern voor hem dat hij er geen 90 jaar van maakt en niet over een ” reichsdag ” en Duitse socialisten begint te lullen .

  9. Die keizers daar in hun ivoren toren denken echt dat ze hiermee jaren voor kunnen wegkomen in het geschiedenis zijn al meerdere burgeroorlogen gevallen, mensen zullen we ooit wakker worden en inzien wat er echt gaande is, en ze gaan dat niet meer blijven pikken als ze democratie blijven negeren je kan een hond 100 keren blijven slaan ooit bijt het toch wel

  10. Systematische demonisering en uitsluiting. Dat is toch wat ze doen. Lijkt me dat de cordon aanhangers, op basis van hun eigen narratief, zelf in hun eigen cordon thuishoren.

  11. Who the fuck is Joël de Ceulaer, nooit van gehoord. Ze verwachten allemaal hommeles en zijn nu al aan het manipuleren, ze lijken wel op de priesters die destijds van op de cancel vuur en verdoemenis preekte tegen de socialisten, later om met de wapens tegen de Russen te gaan vechten.

  12. als devadder dergelijk volk moet uitnodigen om Mr G Annemans van wederwoord te dienen is dit het bewijs dat men bij de vrt en de linkse pers van geen hout pijlen meer weet te maken om het VB en de NVA te demoniseren,de schrik zit er goed in.Volgende week is cruciaal voor de vivaldidioten,vallen of niet,verkiezingen of niet,kerncentralens of kaarsen.Vropeger moesten de liberalen de mensen arm houden en de bisschoppen de mensen dom,die tijd is voorbij,we hebben leren lezen en schrijven en vooral ,denken,hetgene JDC nog niet begrepen heeft

  13. Dat “Cordon Discriminatoir” is de incarnatie van decennia lange “discriminatie op basis van politieke overtuiging”, die UNIA vermeldt als één der negentien “beschermde criteria”. Natuurlijk is het brein van een Linkse gazettenpraat schrijvelaar te voos om dit te kunnen en willen vatten. Laat hem dus raaskallen.

  14. Hoezo een “opinemaker” ???? Wij maken onze opinie zelf op basis van wat we op sociale media en elders vinden maar geenszins op basis van wat één of andere bevooroordeelde gazettenpraat schrijvelaar afscheidt of om het even welke Linksolooog onhandig vermomd als “socioloog” , “antropoloog” , “politicoloog” of soortgelijke bitskoemmers.

  15. Deze kwast “evalueerde”(sic) een twintigtal jaren geleden een debat tussen Filip Dewinter en Abou KahKah op de VRT. Volgens die Linkse, vermeende “opiniemaker” (sic) zou uiteraard de allochtoon “gewonnen” hebben “met twee vingers in de neus en twee handen op de rug gebonden (sic). Dergelijke acrobatie werd echter niet gedemonstreerd door de gazettenpraat schrijvelaar die toen nog voor het PoCo-propagandablad Knack schrijvelde. Misschien kan hij alsnog een demonstratie geven van deze grensverleggende acrobatische stunt die enkel door mensen met zeer “lange vingers” kan uitgevoerd worden.

  16. De regimepers en aanverwante beginnen duidelijk al zenuwachtig te worden. In hun binnenste weten zij maar al te goed dat het Vlaams Belang zeer bekwame mensen heeft met een stevige dossierkennis en doorzettingsvermogen.
    Stel dat zij eens mee zouden regeren, en het nog goed zouden doen…..

Plaats een reactie

Delen