Directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken Freddy Roosemont. Foto Photonews

Directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken Freddy Roosemont. Foto Photonews

Uncategorized

Dienst Vreemdelingenzaken steunt Mahdi na beschuldigingen

Wijnand Meeus

Volgens directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken Freddy Roosemont zou Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) ‘geen enkele beloften hebben gedaan’ aan de hongerstakers eind juli. Maandag beschuldigden deze Mahdi ervan beloftes te hebben gebroken waar criteria werden in opgesteld voor hun regularisatie. Mahdi ontkent dat er zich beloftes zouden hebben voorgedaan.

Afgelopen zomer gingen honderden mensen zonder papieren in hongerstaking in de Begijnhofkerk in Brussel en in de lokalen van de VUB en de ULB in de hoop op een collectieve regularisatie. De regering ging toen in overleg met de vertegenwoordigers van de groep en een aantal middenveldorganisaties. De actie werd vervolgens beëindigd. De vier vertegenwoordigers eisen nu dat de voltallige regering het dossier opnieuw onder handen neemt. Volgens hen zou Mahdibeloftes hebben gemaakt en daarna zijn woord niet hebben gehouden.

Freddy Roosemont, de topman van de Dienst Vreemdelingenzaken, ontkent echter dat Mahdi de groep beloftes heeft gemaakt. “Ik was de hele tijd aanwezig en ik kan u verzekeren dat staatssecretaris Mahdi niets heeft beloofd”, klinkt het woensdag in een reactie. “Hij heeft gezegd dat hij niets speciaals zou doen voor de hongerstakers.” Volgens Roosemont zou er enkel toegezegd geweest zijn dat hun dossier snel behandeld zou worden, en dat wordt volgens hem dan ook gerespecteerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

7 gedachten over “Dienst Vreemdelingenzaken steunt Mahdi na beschuldigingen”

  1. Was jij er bij dan? En moet België weer het OCMW van gans de wereld spelen misschien? Met als gevolg dat wij hier binnenkort geen normaal leven meer hebben?
    De conventie van Genève regelt dat soort zaken. De illegalen en economische gelukzoekers hebben hier niks te zoeken.
    En leer schrijven vooraleer iets te publiceren. Mijn dochter van 9 schrijft mooiere zinnen, en zonder fouten.

  2. Inderdaad ieder geval moet apart beoordeeld worden en er kan niet gewicht worden voor groepschantage. De criteria voor regularisatie worden niet door de aanvragers maar door de meerderheid van de stemgerechtigden in een democratisch debat vastgelegd, of niet soms? Do zo voort Samy.

Plaats een reactie

Delen