Roche. Foto Shutterstock

Roche. Foto Shutterstock

Uncategorized

Europees geneesmiddelenagentschap keurt twee coronabehandelingen goed

Wijnand Meeus

Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA keurt twee behandelingen tegen Covid-19 op basis van antilichamen goed. Het beveelt daarbij de Europese Commissie om dan ook aan hetzelfde te doen. Het gaat om de antilichamencocktail Ronapreve van de Zwitserse farmaceut Roche en Regkirona van het Zuid-Koreaanse Celltrion Healthcare. 

De behandeling van Ronapreve is bedoeld voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar die geen extra zuurstof nodig hebben, maar toch het risico lopen ernstig ziek te worden. Ronapreve wordt intraveneus toegediend, via een infuus of een injectie. De behandeling kan bovendien ook preventief worden uitgevoerd. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten werd de behandeling al goedgekeurd aan de hand van een noodprocedure. Zo kreeg voormalig Amerikaans president Donald Trump vorig jaar de behandeling al nog voor officiële goedkeuring.

De behandeling van Regkirona wordt enkel aanbevolen voor volwassenen die het risico lopen ernstig ziek te worden. Het zijn de eerste behandelingen met Covid-19-antilichamencocktails die door het EMA voor goedkeuring worden aanbevolen. De Europese Commissie moet de goedkeuring nog bevestigen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Europees geneesmiddelenagentschap keurt twee coronabehandelingen goed”

  1. Als deze goedgekeurd worden is er dus wel degelijk een geneesmiddel tegen Covid en vervalt dus de noodgoedkeuring van de vaccinaties wegens geen alternatief, en kan deze dus ook niet verplicht worden. Het is echter afwachten op de resultaten, want bekijk het resultaat van de vaccins deze zijn erger dan de kwaal.

  2. Daarmee wordt steeds duidelijker: Europa beslist letterlijk ALLES. De politiek heeft alle democratische bevoegdheden afgestaan aan eurocratië, dat nu volop bezig is een leger te formeren, zodat zij overal ter wereld kunnen gaan vechten – onze jongens laten doden, dus -, net als Amerika. Dàt was hun bedoeling. Al de rest is onzin.

Plaats een reactie

Delen