Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Filip Watteeuw (Groen): “Het is tijd voor een groene burgemeester in Gent”

Anton Schelfaut

Volgens schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is het tijd voor een groene burgemeester in Gent. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

In Gent is de verkiezingsstrijd al vroeg losgebarsten. Hoewel de volgende verkiezingen pas binnen drie jaar plaatsvinden, heeft burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) al gesprekken aangeknoopt voor een gezamenlijke stadslijst met Vooruit en CD&V.

Dat is echter niet naar de zin van Watteeuw, die meent dat het veel te vroeg is om een concrete electorale formule uit te werken. “Wie in november 2021 al bezig is met wie burgemeester wordt in 2024, die zal ook beleid voeren in functie van de volgende verkiezingen”, hekelt hij. “Dat is niet goed.”

“We zouden daar nu gewoon niet mee bezig moeten zijn”, vervolgt Watteeuw, die het burgemeesterschap naar eigen zeggen altijd gerelativeerd heeft. “Als je een ploeg hebt die krachtig wil besturen en voor resultaten gaat, maakt het niet zoveel uit wie er burgemeester is. Je hoeft de sjerp niet te dragen om een serieuze impact te hebben. Maar ik relativeer dat niet meer. Dat mag duidelijk zijn. Bij de verkiezingen in 2019 was Groen de grootste partij in Gent. Het is tijd voor een groene burgemeester.”

Burgemeester Watteeuw?

Verder ontkent Watteeuw dat hij het burgemeesterschap zelf wil opeisen. “Zo werkt het niet bij Groen. Dat is niet mijn eigendom. Wij beslissen gezamenlijk wie de kandidaat wordt voor burgemeester. Maar wie dat ook wordt, het is tijd. Dit gaat om de toekomst van de stad.”

Een kartel tussen de socialisten en Groen lijkt vooralsnog niet uitgesloten, maar Vooruit moet eerst een belangrijke knoop doorhakken. “Gaan ze voor een krachtig, progressief project voor Gent, of volgen ze louter de electorale strategie van Conner Rousseau en de partijtop?”, vraagt Watteeuw zich hardop af. “Dat is de keuze waar zij voor staan. En daar zal veel van afhangen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Filip Watteeuw (Groen): “Het is tijd voor een groene burgemeester in Gent””

  1. Tijd voor een groene burgemeester zegt de Gentse schepen Watteeuw. En wie gaat dat bepalen? In een democratische samenleving is dat de kiezer. Niet dus in Gent, Vlaanderen, Brussel of Wallonië, want aldaar is het de particratie (partijvoorzitters) die extra muros de burgemeester aanwijst. Recent (2018) hebben we zelfs kunnen vaststellen dat de burgemeester-partijvoorzitter van Antwerpen, BDW, zijn veto stelde tegen een mogelijke coalitie met het VB in de provinciestad Ninove. En dan durven onze totalitaire en hypocriete politici uit Vlaanderen en de Wetstraat, commentaar geven over arresten van het Pools Grondwettelijk Hof. Zelfs de scheiding der machten vindt geen gratie meer in hun ogen.

  2. Lol, wat een (g)eeuw Watteuw,
    Wil jij terug naar de middeleeuwen?
    Islam ezels en kar en paard, enne vrouwen bij de haard ?
    De fiere Vlaming gecomposteerd door halalgroenen met een baard…
    Het Gravensteen zal nog een nieuwe functie krijgen in de heropstanding van de (haken)kruis-ridders…en zeg niet dat je het niet wist

  3. Na een aanwervingsgesprek van Watteeuw met Shrek zei deze laatste schrik te hebben om in een wespennest terecht te komen. Dan maar een sterke groene figuur aangezocht: de Hulk heeft momenteel geen projecten lopen en wordt op eenvoudig verzoek zo boos en groen als gewenst. Jammer, want ook de zittende burgemeester vertoont deze eigenschappen. Er wordt dus verder gezocht…

Plaats een reactie

Delen