Elon Musk belooft bestanden die onderdrukking van de vrije meningsuiting door Twitter bewijzen vrij te geven

Copyright: CC BY-NC 3.0

Uncategorized

Koen Metsu (N-VA): “EU heult met moslimbroederschap-organisatie”

Wannes Neukermans

De Maltese EU-commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli had op donderdag 18 november een gesprek met de Federation of Islamic Organisations in Europa (FEMYSO). Opvallend, want die organisatie heeft nauwe, aantoonbare banden met de Moslimbroederschap. “Die vzw vertoeft op hetzelfde adres als het door Vivaldi gesubsidieerde radicale CCIB dat we konden linken aan het terroristische CCIF”, schrijft N-VA Kamerlid Koen Metsu op Twitter.

Afgelopen zomer was er commotie over het ontslag van regeringscommissaris Ihsane Haouach. Zij had volgens een nota van Staatsveiligheid nauwe contacten met de Moslimbroederschap. Dat is niet één strak afgelijnde organisatie, maar kent wereldwijd verschillende verschijningsvormen, gaande van openlijk militant islamistisch, tot schuilgaand achter een façade van gematigdheid. In het Westen gaat de beweging schuil achter tal van verenigingen en belangengroepen die geregeld van naam veranderen.

Eurocommissaris in gesprek met moslimbroederschap

In Europa is er de Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE). Die organisatie werd in 1989 opgericht door de Moslimbroederschap en vertegenwoordigt verschillende moslimorganisaties binnen Europa. FEMYSO is er daar één van. EU-commissaris Dalli had dus donderdag een gesprek met FEMYSO, dat zichzelf omschrijft als ‘de stem van moslimjongeren in Europa’. Ze sprak met de aan Moslimbroederschap gelieerde organisatie over de situatie van jonge moslims in Europa en over hun moeilijkheden. Het gaat hier dan over vormen van stereotypering, discriminatie en haat.

N-VA Kamerlid Koen Metsu vindt het onvoorstelbaar dat de EU een commissaris stuurt om te spreken met FEMYSO. Hij verwacht dan ook duidelijke afkeuring vanuit de federale regering. Daarnaast is hij samen met Julien De Wit bezig aan een onderzoek naar de talloze moslim-vzw’s die gekoppeld kunnen worden aan de Moslimbroederschap en actief zijn in tal van extremistische activiteiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Koen Metsu (N-VA): “EU heult met moslimbroederschap-organisatie””

  1. Moslimbroederschap is verboden in Egypte, terwijl Erdoğan het Rabia-teken toont, een symbool van de Egyptische Moslimbroederschap. In Frankrijk zouden ze meer als 2000 moskeeën bezitten.

  2. Allemaal niets betekenend , door Vivaldi met belastinggeld gesubsidieerde radicale islam organisaties waarvan de brave belastingbetalende burger vervolgens slachtoffer wordt d.m.v. islamitische aanslagen waarvoor ze zelf onrechtstreeks betaald hebben d.m.v. belastingen ! Voor zulke zaken is er wel belastinggeld , maar om de zorg op te schalen (alle beetjes helpen ) , nee !!
    Onlangs in de krant : reeds 65 terroristische aanslagen verijdeld in Frankrijk , dit los van de bijna wekelijkse routine van islamitische aanslagen waarbij al talloze effectieve slachtoffers gevallen zijn en nog zullen vallen .
    Maar als we onze eigen staatsveiligheid moeten geloven dan is vooral het “onzichtbare spook” van rechtsextremisme de grootste bedreiging voor onze samenleving anno 2021 , for real !

  3. Dit druist in tegen het eeuwenlang Europees verzet tegen islamisering ; “Kruistvaarders, Karel Martel, Roland de Roncevaux, het Beleg van Wenen I & 2 , de Spaanse Reconquista op de Moren, de Slag van Lepanto tegen de Ottomanen, de Orthodoxe Grieken die de Muzelmanse Ottomanen buiten stampten etc…..

  4. Ik schrijf al jaren dat de Moslimbroeders vanaf ongeveer 1980 de blits maken in Europa, op allerlei manieren en via allerlei organisaties die vaak door ons nog gesubsidieerd worden. Hoe het mogelijk is dat men daar nu pas achter komt, begrijp ik niet. Onwetendheid is geen excuus: alle bronnen waren er, en al lang. Misselijk makende collaboratie is een andere uitleg. Zullen de politici en het journaille die dat allemaal mogelijk maken, ooit ter verantwoording worden geroepen?

  5. Als het aan de EC ligt zal een delegatie van moslimextremisten altijd voorrang krijgen over een authentieke volksbeweging als VB. Protest aantekenen is tevergeefs, de lijnen zijn allang uitgezet.

Plaats een reactie

Delen