Greta Thunberg tijdens een klimaattoespraak. (Photonews)

Greta Thunberg tijdens een klimaattoespraak. (Photonews)

Uncategorized

Kritiek op “anti-democratische” Greta Thunberg vanuit Noorwegen

Damien Segers

Vanuit Noorwegen krijgt de klimaatactiviste Greta Thunberg felle kritiek na haar uitspraken in Glasgow. Ze noemde de COP26 bijeenkomst onder andere een mislukking. De Noorse minister van Klimaat Espen Barth Eide fluit Thunberg terug: hij noemde de uitspraak dat politiek geen zin heeft “redelijk gevaarlijk.” Zo bericht Breitbart.

Zweeds klimaatactiviste Greta Thunberg deed in Glasgow kritische uitspraken over de klimaattop. Daardoor werd ze door verschillende mensen uit haar buurland teruggefloten. De minister van Klimaat vertelde aan de Noorse publieke omroep NRK dat “Wanneer je zegt dat politiek geen betekenis heeft, varen we een redelijk gevaarlijke koers. Ik geloof dat een sterke en doordachte inzet zich moet vertalen in politieke actie, niet in het afwijzen van het hele idee van democratische veranderingen”.

Ook Kjetil B. Alstadheim, politiek redacteur bij Aftenposten, de grootste krant van Noorwegen, had kritiek op Thunberg. “Ze loopt het risico haar volgers richting iets autoritairs, anti-democratisch en ronduit gevaarlijks te leiden. Haar retoriek is slechts een stap verwijderd van oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Bovendien is wat ze zegt onjuist. Er komt wel degelijk vooruitgang”.

De kritiek vanuit Noorwegen is een directe reactie op haar opruiende uitspraken. Vrijdag sprak Thunberg op een bijeenkomst in Glasgow tijdens de COP26 klimaattop: “De mensen aan de macht kunnen blijven leven in hun luchtbel gevuld met hun fantasieën, zoals eeuwige groei op een eindige planeet en technologische oplossingen die plotseling schijnbaar uit het niets zullen verschijnen en al deze crises zomaar zullen uitwissen.

Thunberg voegde eraan toe dat de top gewoon “business as usual” was en dat de aanwezigen er op uit waren om “mazen in de wet te creëren om er zelf beter van te worden“.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

18 gedachten over “Kritiek op “anti-democratische” Greta Thunberg vanuit Noorwegen”

  1. Hou toch op met ook maar één seconde aandacht te besteden aan deze mediageile klimaatpeuter, haar “succes” dooft vanzelf uit dan.
    Laat belangrijke zaken het over aan mensen die hun strepen verdiend hebben op het terrein en met kennis van zaken spreken ipv dergelijk sujet op een voetstuk te plaatsen.
    Geen greintje levenservaring, nog nooit bijdragen geleverd aan de maatschappij, nog niks verwezenlijkt, zelfs nog haar middelbare school niet afgemaakt… maar dat laatste is volgens hun bekrompen wereldbeeld ook niet nodig want met hun doemscenario is school niet nodig want er is toch geen toekomst beweren ze…

  2. Greta Thunberg is een pionnetje van de Amerikaanse oligarchenclub. Haar moeder wordt stevig gesponsord vanuit OSF (Open Society Foundation, de organisatie van Georges Soros)
    Maar ze heeft wél een punt: de politiek (en ook de media, net als zij zelf) zijn slechts pionnetjes. De échte macht wordt uitgeoefend door een klein groepje superrijke Amerikanen. De politiek, de media én Thunberg zijn hun tools om die macht uit te oefenen.

  3. Autistisch progapandakind wordt gebruikt voor manipulatie, om de globalistische agenda te indoctrineren. Dat ze gewoon zeggen hoe het in werkelijk is, er zijn al veel mensen wakker hoor…

  4. Het drama is dat radio, televisie en de mediageile gazetten dit onuitstaanbaar, debiel wicht blijven propageren.
    Langs de andere kant zorgt dit er waarschijnlijk voor dat hoe langer hoe meer doorsneeburgers haar gezeur beu worden.

  5. Heel juist. Moest 20 jaar geleden iemand mijn praktijk binnen komen en zeggen dat zij CO2 (een kleurloos en reukloos gas) kan zien, dan had ik haar onmiddellijk laten opnemen in de psychiatrie. Vandaag kan zo iemand ongestraft de wereld toespreken en liggen de media haar voetzolen af te likken. Onbegrijpelijk.

  6. Hoho ! Opsluiten in de psychiatrie deed en doet men in Rusland en andere autoritaire landen. Als Greta geen onzin meer mag spuien, is de vrije meningsuiting en de democratie zoek. Beter is geen aandacht besteden.

  7. Er gaat een moment komen dat de mensen toch beschaamd gaan zijn dat ze de doemprofetieën van deze geestelijk gehandicapte kleuter hebben nagelopen. Heeft asperger en kennelijk ook het syndroom van Gilles de la Tourette. En heeft op de koop toe nog niks constructiefs gedaan in heel haar leven.

  8. Het was al 2 dagen geleden dat ik iets gepost heb. En dan krijg ik het bericht dat ik te veel schrijf … Niet realistisch, en voor anderen geldt dit blijkbaar niet. Kan daar iets aan gedaan worden ? Dank voor uw begrip.

Plaats een reactie

Delen