Meryame Kitir (Belga)

Meryame Kitir (Belga)

Uncategorized

Overheid spendeert half miljoen om mensen warm te maken voor ontwikkelingssamenwerking

Pieter Van Berkel

Omdat er heel wat kritiek komt op de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking, lanceert de federale overheid een communicatiecampagne van maximaal 500.000 euro om de perceptie ervan bij het publiek te verbeteren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Er komt, zeker na de coronacrisis en in tijden van besparingen, heel wat kritiek op de Belgische uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking. “Bevoegd minister Meryame Kitir (Vooruit) is op dit eigenste moment vele miljoenen euro’s aan het uitdelen in Noord-Afrika, maar om iets te doen aan de brandstofprijzen, is er blijkbaar geen geld”, zei Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch onlangs.

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken gaat volgens Het Nieuwsblad daarom op zoek naar een partner die “speciale aandacht besteedt aan het ontkrachten en ontmijnen van verkeerde en negatieve percepties en misvattingen die rond ontwikkelingssamenwerking kunnen bestaan”.

De FOD wenst hiermee proactief het publiek te informeren over de concrete resultaten die behaald worden, over de uitdagingen die hierbij bestaan en overwonnen moeten worden”, klinkt het verder.

De campagne zou over drie jaar lopen en maximaal 500.000 euro kosten. Eerst wil de FOD Buitenlands Zaken in kaart brengen hoe burgers naar ontwikkelingssamenwerking kijken, om vervolgens doelgroepgerichte advertenties te lanceren.

Op Twitter wordt er smakelijk gelachen met de plannen. “Men gaat dus 500.000 euro belastinggeld ‘vrijmaken’, om minder protest van belastingbetalers te krijgen als men hun belastinggeld ‘vrijmaakt’”, tweet N-VA-Kamerlid Theo Francken. “Toon beter aan dat het fundamenteel verschil maakt, stop met ‘vrijmaken’-communicatie en hou burgers niet voor onnozelaars.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “Overheid spendeert half miljoen om mensen warm te maken voor ontwikkelingssamenwerking”

  1. Inderdaad Kitir spendeert miljoenen van ons belastingsgeld om vooral Afrikaanse dictaruren te sponseren. Zij noemt dat ontwikkelingssamenwerking. Maar als goed socialist en vakbondsmeid kan het haar geen barst schelen wie uiteindelijk de rekening betaald zolang zij her maar niet is.

  2. als ex-vakbondsvrouw op den Ford heeft ze het ver gebracht.Eens te meer een bewijs dat je niet over diploma’s hoeft te beschikken of te veel ervan om minister te worden.Kitir geen en tinne 7,en beiden doen ze de stomste dingen die een mens met gezond verstand nooit zou doen,nl geld uitgeven dat ze niet hebben,maar OK,socialisten en groene hebben daar weinig verstand van.Gelukkig staan de Vlamingen paraat om bij te springen,ieder jaar opnieuw .Je zou je de vraag kunnen stellen wie er de slimste is?

Plaats een reactie

Delen