Oostenrijks Kanselier Alexander Schallenberg. Foto Shutterstock

Oostenrijks Kanselier Alexander Schallenberg. Foto Shutterstock

Uncategorized

Oostenrijkse kanselier kondigt lockdown voor niet-gevaccineerden aan

Wijnand Meeus

Oostenrijk gaat binnenkort voor een onbepaalde tijd in lockdown voor de niet-gevaccineerden. Op die manier wil men het stijgend aantal infecties met het coronavirus inperken. “We gaan die stap nu echt zetten”, zo klinkt het bij kanselier Alexander Schallenberg.

“De doelstelling is duidelijk: we willen zondag het licht op groen zetten voor een nationale lockdown van mensen die niet gevaccineerd zijn”, zo verklaarde Schallenberg. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de lockdown exact van start gaat en hoelang deze zal duren. Zondag zou duidelijk moeten worden hoe streng de maatregel precies zal zijn. Verwacht wordt dat niet-gevaccineerden enkel nog het huis zullen mogen verlaten om in hun dagelijkse behoeften te voorzien, te werken of hulp te zoeken. Ter controle zouden steekproeven worden gehouden.

Sinds afgelopen maandag worden in Oostenrijk krachtens de zogenaamde 2G-regel enkel nog gevaccineerde of genezen coronapatiënten toegelaten in onder meer cafés, restaurants, kappers en evenementen met meer dan 25 personen. Bovendien geldt sinds begin november ook een 3G-regel, die niet-gevaccineerde werknemers verplicht om regelmatig een negatieve test voor te leggen. Door die maatregelen kent Oostenrijk een sterke toename van het aantal vaccinaties. Toch kennen ze ook een stijging in de besmettingscijfers. Maar volgens de kanselier kan van gevaccineerden echter niet verlangd worden dat ze opnieuw in lockdown gaan voor medeburgers die geen vaccinatie willen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

12 gedachten over “Oostenrijkse kanselier kondigt lockdown voor niet-gevaccineerden aan”

  1. Nooit meer naar Oostenrijk op verlof, dat is nu al zeker. Nu nog de niet-gevaccineerden verplichten om een zichtbaar kenteken te dragen en we zijn terug in 1939 ! Na anderhalf jaar is duidelijk bewezen dat de vaccins het probleem niet gaan oplossen. Dus gaan we maar bepaalde groepen van mensen uitsluiten van deelname aan de maatschappij. Wat een misselijk makende klootzak is die Oostenrijkse kanselier. Weg met die Nazi !

  2. Logisch en coherent. Volledig akkoord met kanselier Alexander Schallenberg. In vergelijking met Oostenrijk slaan de incompetente politieke pipo’s van de Wetstraat en het Martelarenplein een triest (eufemisme) figuur.

  3. Ben je nu echt zo simpel om te denken dat het vaccin je gaat beschermen of dat je door iedereen te vaccineren het virus gaat weg krijgen ? Nu de vaccins niet of onvoldoende helpen zoekt men een zondebok, nl de niet-gevaccineerden. De dictatuur komt steeds dichter.

  4. Men is aan het rotzooien. Men draait doelloos rondjes. Van bij het begin was de discussie : een zware horizontale lockdown (alles plat) of een verticale ( zwakken beschermen, de sterken natuurlijke immuniteit laten opbouwen, eventueel met behulp van medicijnen.) Na zware discussies heeft de horizontale de wedstrijd gewonnen. Nu blijkt die niet te helpen, tenzij men nog meer en nog veel langer verstrengt en zonder garantie dat het virus nadien toch niet weer toeslaat, wat onvermijdelijk leidt tot de Brave New World en de vernietiging van ons sociaal weefsel en onze economie en tot een heuse repressie. Sommigen zullen dit vooruitzicht misschien verwelkomen. Ik in ieder geval niet.

Plaats een reactie

Delen