Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

Van Ranst opnieuw voor de rechter: “Diefstal van mijn tijd”

Simon Segers

Willem Engel, een Nederlands coronascepticus, heeft beroep aangetekend tegen een uitspraak uit augustus van de correctionele rechtbank in Mechelen. Hij had viroloog Marc Van Ranst aangeklaagd voor laster, maar kreeg toen ongelijk. Van Ranst is niet opgezet dat hij opnieuw voor de rechter moet verschijnen.

“Ik kreeg net de uitnodiging om op 16 november voor het Hof van Beroep in Antwerpen te verschijnen. Willem Engel tekende beroep aan tegen de (eerste) uitspraak van de correctionele rechtbank te Mechelen. Dit is diefstal van mijn tijd”, schreef de viroloog op Twitter. Engel beweerde toen dat Van Ranst hem uitgemaakt had voor een extreemrechtse virusontkenner. In juni tweette de viroloog ook dat hij “helemaal klaar was met deze oplichter”.

Drukpersmisdrijf

De rechtbank verklaarde echter dat het een drukpersmisdrijf betrof, daar de uitspraken op sociale media en in de kranten gebeurd waren. De zaak zou moeten afgehandeld worden door het hof van assisen en niet door de correctionele rechtbank. De coronascepticus ging echter in beroep tegen deze uitspraak, tot frustratie van Van Ranst.

Engel is de oprichter van de stichting Viruswaarheid, een organisatie die kritiek uit op het Nederlandse coronabeleid. Hij ondernam begin dit jaar ook gerechtelijke stappen tegen de Nederlandse regering omwille van de toen heersende avondklok. Hij legde nog twee andere klachten neer tegen Van Ranst, opnieuw een voor uitspraken van de viroloog en een andere voor schriftvervalsing.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

27 gedachten over “Van Ranst opnieuw voor de rechter: “Diefstal van mijn tijd””

  1. neen parasiet, dat is geen diefstal van jouw tijd; de uren die jij zit te twitteren, Vlamingen probeert te kwetsen en polariseert, dàt is diefstal van het geld van je werkgever, namelijk de belastingbetaler

  2. Die etterbuil moesten ze elke dag blijven bestoken. Hij heeft enkel maar ’tijd’ om zen linkse gal uit te braken. In de middeleeuwen wist de bevolking wel raad met zo’n leugenaars, ach, de middeleeuwen… .

  3. Van Ranst en Engel mogen van mening verschillen en die mening vrij uiten. Dat volstaat. Onze rechtbanken worden echter nodeloos belast door Engel, wat een vorm van diefstal is bij Belgische belastingbetalers. Van Ranst laat regelmatig kansen liggen om te zwijgen waardoor hij de machinerie zelf in gang houdt…

  4. Willem engel is een gevaar voor de samenleving net zo als werner. Van Ranst heeft gelijk het is gewoon diefstal van zijn tijd de rechter gaat toch het zelfde zeggen. Als ik mvr was had ik engel aangeklaagd voor laster en eerroof, deze Hollandse Corona ontkenner mogen ze van mij alle rechten afnemen en opsluiten LAAT ONZE EXPERTEN HUN WERK DOEN staatsgevaarlijke wappie!

  5. De mensen die het niet eens zijn met zijn enggeestige denkwijze te beschimpen op allerlei sociale media daar heeft ons laborantje wel tijd voor. Men oogst wat men zaait best Kameraad;-)

  6. Diefstal van zijn tijd welke tijd die hij doorbrengt met zijn linkse vrienden van de VRT en VTM of deze van zijn werkgever. De heer Van Ranst zou beter oppassen met zulke uitspraken want dat is beledigen van het gerecht, maar ja de meeste linkse rechters zien daar geen graten in als het van linkse kompaan komt.

  7. Ooit komt er een dag dat figuren als Van Ranst en zij die deze corona staatsgreep gepleegd hebben, voor een Nurenberg tribunaal zullen moeten verschijnen. Mijn schaar ligt klaar.

  8. Misschien moeten we Ranzige Marc een tijdje opsluiten ?
    – Actief lid van de meest moorddadige club ter wereld, de communisten,
    – Ontkenner van de medische effectiviteit van mondmaskers ENKEL EN ALLEEN omdat zijn politieke werkgever (Maggie-zonder-magie) ze verbrandt heeft,
    – Boegbeeld van de medische testcentra die 60.000.000 onterechte subsidie declareren,
    – Midden in de pandemie de markt opgaan voor de promotie van een onnozel biermerkje,
    – Dagelijkse stand-up medicomedian op de verschillende MSM-kanalen,
    – Media-afrekenaar van Jurgen Conings, die niemand vermoordde maar nooit de minste kans op verdediging kreeg…terwijl Ranzig Marcske alle media en effectieve verdediging kreeg terwijl zijn miscommunicatie tientallen mensen het leven kostte.

    Ik stel voor hem levenslang op te sluiten of…te verkopen aan zijn volgevreten evenbeeld in Noord-Korea Kim-Il-VanRanstJung, die andere ran(st)debiel.

  9. van ranst MOET veroordeelt worden omdat hij als ‘viroloog’ duizenden mensen heeft laten sterven door te beweren dat een mondmasker niet nodig is. Helaas is onze pers niet onafhankelijk wetende dat ze jaarlijks 600 miljoen € subsidie krijgen en daarbovenop hebben zij nog reclame inkomsten en sinds verleden week nog eens 750 miljoen € op 5 jaar om terug kranten te verdelen wat tegen alle klimaatregels is. Daar waar dat de logica eindigt, daar begint den belZIEK.

  10. Die man is zelf een dief van onze tijd en belastinggeld. Moest hij niet zoveel politieke spelletjes spelen in de media, het labo waar hij door zijn politieke vrienden is geplaatst zou misschien een meerwaarde hebben kunnen betekenen in de coronapandemie, nu is het een platform om haat te verspreiden.

  11. het is een feit dat in het arr Mechelen van imam-burgemeester en moslimofiel calvo de rechtbank niet neutraal is en dat is zeer erg in dit Vlaamse land dat stilaan door de islam en moslims gedomineerd wordt.We staan aan de vooravond van een moslimrevolutie die nu nog juist de gepaste ogenblik afwacht.Het moment dat quickie-stickie de islam steunt,zoals zijn mede blauwe ministers,is het zover.De vld kun je met hamas of hezbollah vergelijken,vandaag nog zonder wapens,morgen met de kalasjnikovs die verspreidt zijn onder de bevolking,iedereen weet het maar niemand durft het zeggen

  12. Van Ranst is toch een viroloog?Waarom zit hij op al die social media te bekvechten met weet ik wie allemaal.Hij moet in zijn lab onderzoek doen en indien hij iets ontdekt dan moet dat met de experten en de regering besproken worden en dan via een persconferentie door de regering meegedeeld worden en niet als kleuters mekaar zitten uit te schelden.Als iemand u lastigvalt dan blokkeert u gewoon het account zonder te reageren.Als iedereen dat zou doen dan zou die social media al een veel leuker en beschaafder communicatiemiddel zijn.Want nu is het niets anders meer dan de ander zo diep mogelijk te kwetsen met de goorste bagger,en dan schrikken ze van de zelfmoordcijfers.

  13. Zozo…het liegebeest (lees: pot,trol,communist) liesbeth heeft ook weer tijd. Dezelfde liesbeth cuppens die de OXFAM perverten hier verheerlijkt en verafgood. Kruip terug onder je steen, allez hopla..oja, de groetjes aan Erica, john, hassan,…(trollen leger).

  14. “al die sociale media” het enige wat je leest is omdat het hier telkens wordt uitvergroot (voor de kliks)
    Verder leidt hij een instituut en dus zit zelf niet in het lab (meer) . Ik weet het , een andere wereld voor de simpelen. Verder heeft zelfs hij wel eens vrije tijd en dan is het leuk om stoom af te blazen en mensen op stang te jagen.

  15. Zo, onze Marc is weer een gelukkig man. Voor de zoveelste keer haalt hij het nieuws. Eén ding moet ge hem nageven: communisten weten hoe ze de media moeten bespelen. En de media lopen er allemaal in!

Plaats een reactie

Delen