Verdachte opgepakt na schietpartij in ziekenhuis Rotterdam

Brandstichting in ziekenhuis. Twitter

Uncategorized

Vijf vrouwen beschuldigen Frans milieuactivist Nicolas Hulot van verkrachting

Simon Segers

Nicolas Hulot, een bekende Franse milieuactivist en voormalig minister van Ecologie, heeft het publieke leven achter zich gelaten. Dat heeft hij aangekondigd aan de vooravond van beschuldigingen van verkrachting en seksueel geweld door vijf vrouwen.

In het programma Envoyé Spécial op France 2 getuigden de vrouwen donderdag over feiten die zich zouden afgespeeld hebben tussen 1989 en 2001. Hulot had de dag ervoor nog aangekondigd dat hij uit het publieke oog zou verdwijnen. “Ik stap voorgoed uit het openbare leven, gewoon omdat ik ervan walg. Ik ga het erevoorzitterschap van mijn stichting, dat mijn levenswerk is, opgeven. Sommige kwatongen zullen dit opvatten als een teken van schuld. Nee, het is een uiting van mijn afkeer”, sprak de voormalige minister. Het parket van Parijs opent een voorzonderzoek, maar Hulot ontkent de beschuldigingen.

Pascale Mitterand

Het is niet de eerste keer dat Hulot beschuldigd wordt van seksueel geweld. In 2008 diende Pascale Mitterand, kleindochter van de voormalige president François Mitterand, een klacht tegen hem in. De milieuactivist bevestigde dat hij een affaire had met Mitterand, maar ontkende dat er sprake was geweest van misbruik. Het gerecht seponeerde de zaak aangezien de feiten verjaard waren.

Gebrek aan klimaatambitie

Hulot was minister van Ecologie in de regering Macron, maar nam in 2018, iets meer dan een jaar na zijn aanstelling, ontslag. Hij klaagde dat er te weinig middelen ter beschikking werden gesteld om zijn ecologische visie te realiseren. Hij verweet de president een gebrek aan klimaatambitie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Vijf vrouwen beschuldigen Frans milieuactivist Nicolas Hulot van verkrachting”

  1. Ne linkse en dan nog ne groene; die doen dat niet. Allemaal rotwijven die tegen zo’n natuurliefhebber durven klacht neerleggen. Alleen pastoors en soms eens een Oxfammer, ja, dat zijn de echte misbruikers. Dat Cohn-Bendit destijds pedofilie verheerlijkte was hooguit een uitschuiverke. Neen, die groene rakkertjes zijn allemaal brave zieltjes.

  2. Een linkse milieuadtivist , die is toch (schijn)heiliger dan de paus . Dat er vrouwen zijn die met de avances van zo een oplichter niet gediend zijn , wijst toch op politieke vooringenomenheid van die vrouwen ?

  3. Linkse milieuactivisten, die leven in HUN waarheid jullie hebben altijd ongelijk. Het is zoals de moslims: de andere moslims zijn afvalligen alleen hij is de echte gelovige, de rest kan dus gedood worden of dood vallen. Verkrachting nee hooguit een slechte droom van een vrienden aanzoek. Het leven is zo gemakkelijk als je zelf de regels mag schrijven en je ideaal beeld onbestraft kan wijzigen en manipuleren. Overigens hetwas niet alleen Bandit die pedofilie en -sexualiteit predikte ook de Duitse groenen en Belgische hebben hun verwrongen idealen destijds al getoond.

Plaats een reactie

Delen