Het Stadtschloss van Berlijn (Shutterstock)

Het Stadtschloss van Berlijn (Shutterstock)

Uncategorized

Waarschuwingsbord bij Stadtschloss Berlijn vanwege twee Bijbelverzen

Sonja Dahlmans

Twee Bijbelverzen in de koepel van het Berlijnse Stadtschloss zorgen momenteel voor ophef. De Humboldt Stichting meent dat de verzen aanstootgevend kunnen zijn voor mensen van andere religies.

Volgens de stichting vormen de gegrafeerde Bijbelverzen op de koepel van het gebouw een onredelijke aanspraak van de macht van het christendom. Het zou aanstootgevend kunnen zijn voor mensen van een andere religie, klinkt het. Daarom wordt er nu een bord ter kennisgeving bijgezet waarop de stichting verklaart dat al haar leden afstand nemen van de boodschap in de twee Bijbelverzen: “Alle instituties binnen het Humboldt Forum distantiëren zich nadrukkelijk van de boodschap van alleenheerschappij van het christendom die de gravering mogelijk opwekt.”

De Bijbelverzen werden in 1844 op verzoek van koning Frederik Wilhelm de vierde op de koepel ingegraveerd. Het gaat om een tekst uit Handelingen der Apostelen 4 vers 12 waarin staat dat alleen heil verkregen wordt door de naam van Jezus Christus. De andere is een Bijbelcitaat uit Filippenzen 2 vers 10 waarin staat dat elke knie zal buigen voor de naam van Jezus Christus. Beide teksten zouden volgens de Humboldt Stichting door mensen van andere religies als beklemmend kunnen worden ervaren.

Sinds de renovatie van het gebouw hebben niet alleen de Bijbelverzen in de koepel maar ook een christelijk kruis voor veel ophef gezorgd. Met name politici aan de linkerzijde van het politieke spectrum roerden zich.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

19 gedachten over “Waarschuwingsbord bij Stadtschloss Berlijn vanwege twee Bijbelverzen”

  1. Ik kan me niet voorstellen dat Joden, Boeddhisten of Hindoes daar aanstoot zouden aan nemen. En als je je toch beledigd voelt door een paar bijbelverzen waarom ben je dan in een Christelijk land komen wonen?

  2. mensen van ” een andere religie ” die aanstoot nemen aan opschriften die hier al eeuwen thuishoren , horen hier niet thuis . Niemand verplicht hen deze verzen te lezen of hier te komen rondhangen of wonen . En alleen woke platbroeken van hier veroorzaken deze hetze . Deze volksverraders kunnen best met de ” aangestotenen ” vertrekken naar landen waar deze verzen niet voorkomen .

  3. Er is in gans de wereld maar één soort dat vies is op zijn cultuur , afkomst , erfgoed en geschiedenis en dat is de westerse bevolking !
    Zie je ze in moslimlanden waar ook christenen wonen al koran verzen censureren ter eer en meerdere glorie van een minderheid in hun landen ?
    Echt , de oikofobie en sous mission druipt ervan af , wat heb ik een hekel aan die zichzelf onderwerpende nietsnutten die onze waarden , normen en cultuur op dagelijkse basis ondergraven !!!!! De linksen en vooral de islamisten knikten goedkeurend !
    Arme arme wereld .

  4. En zoals in veel gevallen zijn het niet de religieuze groepen die hierover vallen maar wordt de beslissing genomen door de linkse blanke elite die steeds meent te moeten denken voor allen. Net hetzelfde als in Vlaanderen gebeurd.

  5. dag na dag worden we geïslamiseerd door de linkse wokies,het potje is aan het pruttelen,als het overkookt wordt het een burgeroorlog,met dank aan de anarchisten die hun bedje gespreidt zien door een Westerse democratie en gesteund door linkse politiekers.

  6. 99% van de moslims weten niet wat er in staat, de Koran citeerwedstrijden is gewoon letterlijk klanken na apen.
    Het zijn de imams die het gif verspreiden. Maar ja, die godsdienstvrijheid hebben we aan de joden te danken.

  7. Hebben de leden van de Humboldtstichting die menen deze kat de bel te moeten aanbinden al eens geïnformeerd hoe beklemmend een doorsnee westerse burger de nabijheid van een moskee in zijn straat/dorp ervaart?
    Om hun integriteit te boosten worden ze best heel snel consequent en voeren ze actie om de beklemmende invloed van imam die vanop hun toren ongestraft geluidsoverlast produceren en wijkvredebreuk plegen, aan banden te leggen!

  8. West Duitsers zijn Woke gemaakt na WO 2 ,je kunt er Geen zinnelijk gesprek mee voeren ,de Oost Duitsers zijn Niet Woke ,die herinneren hun Dictatuur door mensen zoals Merkel (Stazi) maar al te goed!!!

Plaats een reactie

Delen