Het zingen van kerstliedjes zou te gevaarlijk zijn wegens het coronavirus. (Shutterstock)

Het zingen van kerstliedjes zou te gevaarlijk zijn wegens het coronavirus. (Shutterstock)

Uncategorized

Zingen van kerstliedjes te gevaarlijk wegens coronavirus, volgens Canadese overheid

Damien Segers

In een uitspraak die circuleert op Twitter zegt het hoofd van Volksgezondheid in Canada, Dr. Theresa Tam dat kerstliedjes zingen onveilig is wegens het coronavirus. Verder adviseert de overheid om bij indoor evenementen tijdens de winter de ramen open te houden. Deze aanbeveling geldt ook voor volledig gevaccineerden.

Dr. Tam deed de uitspraken omdat het coronavirus meer en heviger circuleert tijdens de wintermaanden. Canada heeft echter momenteel niet te maken met een grote golf van besmettingen zoals België. Desondanks pleit de beambte voor de opmerkelijke voorzorgen. “Tijdens de winter is binnen zijn met veel mensen die roepen en zingen geen goed idee indien het coronavirus circuleert en aan kracht wint aan uw voordeur” aldus Dr. Tam

Dr. Howard Njoo, vice-hoofd van de Volksgezondheidsdienst, herhaalde het advies van Tam. “Kunnen we de ramen openzetten?” zei Njoo. “Kan iedereen doorgaan met het dragen van een mondmasker binnenshuis, zelfs bij familieleden?” “Het is een goed idee om te overwegen een masker te dragen voor iedereen, gevaccineerd of niet, en andere maatregelen te nemen om de ventilatie te verbeteren. Zet ramen open om meer tocht te hebben.” wist hij tot slot te zeggen.

Eerder ook negatief advies voor zingen tijdens Halloween

Eerder werd door de Canadese overheid ook een negatief advies gegeven wat betreft zingen tijdens Halloween. In de Angelsaksische wereld is het traditie voor kinderen om verkleed huis aan huis te gaan en daar snoepgoed te vragen, het zogenaamde ’trick-or-treating’. De hoogste gezondheidsbeambte van de Canadese stad Ontario riep op dat kinderen die huis aan huis wouden gaan beter niet zongen of schreeuwden. Verder werd aangeraden dat zij een mondmasker droegen om niet te aerosoliseren bij wijze van risicobeperking.

https://twitter.com/HiDearzaki/status/1460519905787265029

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

8 gedachten over “Zingen van kerstliedjes te gevaarlijk wegens coronavirus, volgens Canadese overheid”

  1. Ze zijn echt bezig met alles van onze tradities af te pakken. Aan alle normale mensen zou ik zeggen, sta op en vecht voor uw vrijheid. Met woorden komen we er niet meer, vrees ik.

  2. de middeleeuwen herhalen zich toen de islam onder het Ottomaanse rijk Oost-Europa veroverde.We zullen moeten luisteren naar “oosterse muziek”.De moslim jeugd wordt opgeleid in onze muziekstudio’s die nu nog vrij toegangkelijk zijn voor iedereen.Nu nog.

Plaats een reactie

Delen