Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Amerikaanse sheriff vol lof over man die inbreker neerschoot

Carl Deconinck

Bij een inbraak in Florida schoot de bewoner de inbreker neer. De lokale sheriff sprak achteraf vol lof over de inwoner. De sheriff prees het gebruik van zijn recht op zelfverdediging.

De feiten speelden zich af in Lakeland, Polk County in de staat Florida. De inbreker, Steven Stillwell, probeerde er een huis binnen te dringen door middel van het kapotslaan van een glazen deur met een bloempot. De bewoner trok hierbij zijn wapen, schoot een reeks kogels af en raakte de inbreker drie keer. Stillwell werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn toestand is stabiel.

Sheriff Grady Judd van Polk County reageerde op het incident door mee te geven dat hij “erg trots was op de eigenaar omdat die zichzelf verdedigde. Het heet de ‘Kasteel-doctrine‘. Hij heeft het recht om zichzelf en zijn huis te beschermen tegen onbekende indringers.” De sheriff ging zelfs verder: “Ik zeg altijd tegen mensen dat ze een wapen moeten hebben, er veilig moeten leren mee omgaan en het laden. Je kan de hele dag door het noodnummer bellen, maar wanneer er een man je langs de achterdeur probeert te grazen te nemen, kunnen we er nooit op tijd staan.”

Die Amerikaanse aanpak staat in schril contrast met de situatie in Vlaanderen, waarbij mensen veel minder het recht hebben om zichzelf te verdedigen. Deze week nog stond een bejaarde man uit Ieper voor de rechter omdat hij zich in zijn eigen appartement met een keukenmes heeft verdedigd tegen een 44 jaar jongere crimineel die met brutaal geweld zijn woonst was binnengedrongen. Het openbaar ministerie eist een jaar cel voor poging tot doodslag. De gewelddadige inbreker zelf, die al 17 veroordelingen op zijn naam heeft, riskeert een lichtere straf van slechts 10 maanden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Amerikaanse sheriff vol lof over man die inbreker neerschoot”

 1. Wat Carl vergeet dat niet alleen de wetten er anders zijn ook wapenbezit is er toegelaten. Een sherif is geen aanklager en die laatste moet zich aan de wet houden. Hier dus een misdrijf vervolgen.
  (je bent vergeten te vermelden dat Stillwell ook nog een shotgun bij had)

 2. Zover komt het in België ook, is het eigenlijk al lang. Lang leve home defence! Shotguns en pistolen. Nu zitten er nog slappe rolluiken voor de ramen, binnenkort zien we net als in Mexico, Brazilië, Caribbean, dikke tralies voor de ramen van de huizen. De uiterst linkse overheid haalt immers samen met de EU het nodige volk met minder goede bedoelingen binnen!

 3. Zo zou het hier ook moeten zijn. Je weet niet wie er in je huis inbreekt en wat voor bedoelingen hij of zij (of het) heeft. Is het om te stelen of te moorden? Op je eigen grondgebied zou je dan het recht moeten hebben om je te verdedigen en proactief te reageren. Hier is het uiteraard het tegenover gestelde: de inbreker heeft hier het recht in te breken, en zal moeten overladen worden met advocaten, rechten, uitkeringen, terwijl jij zeker al een proces verbaal aan je broek hebt om geen goed slot op je achterdeur te hebben. Ik weet één ding zeker: de inbreker die door mij betrapt wordt zal een lelijke val de trap maken, uitgegleden op een lapje spek (!) en toch wel bovenop een rondslingerend slagersmes gevallen zijn. Laat de rechtbank van Mechelen, het schoolvoorbeeld van politiek benoemde justitie, me maar eens proberen te veroordelen. Och ja…Liesbeth: ik ben een blanke hetero man!

 4. België, het landje van belofte voor al wat niet deugd.
  Alle macht aan allochtonen, dat is integratie in België.
  U zal het geweten hebben vinden 15 jaar als je als Belg een vluchteling zal zijn in eigen land, wetende dat nu reeds meer dan de helft van pasgeboren kinderen allochtonen zijn. Gelukkig ben ik al op ouderdom en moet dit niet meer mee maken

 5. Begrijpelijk want “opgeruimd staat netjes” . Het is veeleer ONbegrijpelijk dat de Belastingbetalende Burgers door de Wet verboden worden hun bezit manu militari te verdedigen bij beroving. Men mag wel tijdens dat misdrijf de diefstal melden aan de Politie en wachten tot die eventueel na de diefstal zou afkomen, dat wel. Dit is omdat, politiek-correct beschouwd, de “Rechten vd Crapuleuze Mens”, in casu : de berovers primeren op de “Rechten vd Slachtoffer Mens”, te weten : de bestolene.

 6. Oei vermits gij niet door een met “positieve actie” overbeschermde minderheid behoort gaat ge aan het kortste eind trekken omdat het Systeem blank “wit”(sic) waant, ook al bent u noch albino noch sneeuwman en omdat holebi’s regenboog zebrapaden krijgen en heterofielen discriminatoir geen aparte voor hen bestemde, anders gekleurde zebra paden…..

Plaats een reactie

Delen