Uncategorized

Antwerpen zal kinderen in zoo vaccineren: “Geen lokmiddel”

Redactie PAL

De stad Antwerpen heeft beslist om na de kerstvakantie de Zoo te gebruiken als ‘vaccinatiecentrum’ voor kinderen tussen 5 en 11 jaar. Dat brengt Het Laatste Nieuws. Zo kunnen de kinderen met hun ouders een kwartier wandelen na hun prik, wat aangenamer is dan op een stoel wachten.

Sinds vorige week heeft de politiek groen licht gegeven om kinderen tussen de 5 en 11 jaar te vaccineren met het Pfizer-vaccin. Eerder hadden ook de experten daarvoor een positief advies verleend. Er werd daarbij ook beslist om niet in scholen te vaccineren. “De scholen hebben nog wel wat andere katten te geselen met besmettingen, quarantaine, de heropstart volgend jaar, …”, zei minister Beke daar toen over. En dus zullen ook kinderen in vaccinatiecentra opgevangen moeten worden. Om dat aangenamer te maken heeft stad Antwerpen nu voorgesteld om de Zoo te gebruiken.

Afleiding, maar geen lokmiddel

“We passen de vaccinaties aan aan de leeftijdsgroepen. Zo stond radio Minerva op toen de ouderen aan de beurt waren en gebruikten we Tommorowland als thema bij de jongeren. Bij de allerkleinsten proberen we de prik zo aangenaam mogelijk te maken door ze een ervaring in de Zoo te geven”, laat Michael Lescroart, woordvoerder van Els van Doesburg (N-VA), weten. Het is de bedoeling dat de kinderen wat afleiding krijgen doordat er in de afgesloten hokjes dieren geprojecteerd worden, en na hun vaccin mogen de kinderen rondwandelen bij de apen en in de vlindertuin. “Toch is de Zoo geen locatie om kinderen te lokken.“, klinkt het nog op het kabinet van schepen van Doesburg. “We staan erop dat ouders zich goed informeren en een bewuste keuze maken rond de vaccinatie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Antwerpen zal kinderen in zoo vaccineren: “Geen lokmiddel””

  1. Waarom moet die prik ‘zo aangenaam mogelijk’ gemaakt worden? Geef dan ook een gratis toegang aan kinderen die kunnen bewijzen géén prik te hebben, om alzo hun situatie of ouders’ mening ook ‘zo aangenaam mogelijk’ te maken. Ongelooflijk hoe laf de priklobby tewerk gaat. Wat is het volgende? 4 in plaats van 5 dagen naar school met prikbewijs? Zakje snoep voor prik. Er lopen zieke geesten rond die ook snoep geven voor… de misdaad begaan wordt. Het snoep geven is dan een essentieel onderdeel van de geplande misdaad.

  2. Als ze erop staan om je goed te informeren, waarom blijven ze dan zwijgen over de bijeffecten? waarom bestaat er geen degelijk onderzoek naar natuurlijke immuniteit? waarom zien en horen we steeds diezelfde virologen met connecties naar de politiek en/of WHO en worden wetenschappers met een andere mening geweerd, gemuilkorft en geruineerd?

  3. Moesten ze eens wat minder snoep eten in de eerste plaats dan was een prikje niet nodig? Geldt voornamelijk voor volwassenen natuurlijk, kinderen hebben geen last van een corona virus…

  4. Oh wauw…echt ongelooflijk dat men dit bedacht heeft…hoe laag zijn we gezonken in deze maatschappij om op deze manier vaccinatie voor zulke jonge kinderen “aantrekkelijk” te maken. En het dan goed te praten door te benoemen “het is geen lokmiddel, maar afleiding”. Rot toch op…dit is je reinste onzin!!!!

  5. 1) Niemand ‘zwijgt’ daar over Die zijn bekend en vermeld.
    2) Natuurlijke immuniteit krijg je na je ziekte en dat is nu net wat gevaarlijk is. Ziek worden …
    Wetenschapper is geen viroloog. De rest verzint u.

Plaats een reactie

Delen