De politie zette een helikopter in om zicht te krijgen op de situatie. Foto Shutterstock.

De politie zette een helikopter in om zicht te krijgen op de situatie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Baby Amélief die in mei vermoord werd teruggevonden nu begraven

Ruben Notteboom

Afgelopen mei werd een baby, later Amélief gedoopt, teruggevonden in een vuilniszak in Nederland. Het kindje is nu begraven. Burgemeester van de gemeente Zundert, Joyce Vermue, laat dat weten op Facebook. De gemeente is in rouw over de brutale gebeurtenissen.

De baby werd gevonden in mei in Wernhout door een man die aan het wandelen was met zijn honden. Het kindje zat in een vuilniszak. De politie opende onmiddellijk een onderzoek. Al snel bleek de baby met geweld omgebracht te zijn.

Amélief met geweld omgebracht

De baby kreeg een naam, Amélief van het Ven, roepnaam Amy. De politie en de gemeenschap wilden zo het meisje eren. De ware identiteit van het meisje, net als wie de ouders zijn, is nog volledig onbekend. Het Team Grootschalige Opsporingen is nog volop aan het werken en er zijn al meer dan 25 tips binnengekomen.

“Als we ooit een vallende ster gaan zien, we zullen wensen dat jij het bent misschien”

“Als we ooit een vallende ster gaan zien, we zullen wensen dat jij het bent misschien,” schrijft burgemeester Joyce Vermue op Facebook. “Wij hebben Amy – Amélief van het Ven op dinsdagmiddag 21 december een liefdevol en warm afscheid gegeven. Ze is begraven op de begraafplaats in Wernhout. Zij werd op 12 mei gevonden aan het ven op Wernhoutsburg in Wernhout.”

“In juli kreeg zij de naam Amy-Amélief van het Ven. De afscheidsbijeenkomst en begrafenis vonden plaats in besloten kring,” gaat Vermue verder. “De vondst van Amy heeft ons opgeschrikt en zij heeft veel mensen geraakt. Het heeft ons indringend doen beseffen hoe belangrijk het is er voor elkaar te zijn.”

“Met heel veel warmte een plaats gegeven in onze gemeenschap”

“Een veilig thuis te hebben en de geborgenheid van je naaste dierbaren te ervaren. Wij hebben haar met heel veel warmte een plaats gegeven in onze gemeenschap,” sluit de burgemeester haar post af. “Met haar begrafenis ronden we een droevige periode af. Helaas zijn de moeder en vader nog niet gevonden. Mocht je alsnog tips hebben voor het onderzoek, laat het de politie weten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Baby Amélief die in mei vermoord werd teruggevonden nu begraven”

Plaats een reactie

Delen