Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Cultuuroorlog

Jeff Hoeyberghs riskeert 6 maanden cel met uitstel na seksistische lezing

Simon Segers

Plastisch Chirurg Jeff Hoeyberghs riskeert een celstraf van zes maanden met uitstel voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Hij wordt vervolgd naar aanleiding van zijn lezing voor studentenvereniging KVHV aan de Universiteit Gent in 2019. De raadkamer besliste in februari al dat hij zich voor de correctionele rechtbank zou moeten verantwoorden.

Naast de celstraf heeft het openbaar ministerie ook een boete van 8.000 euro gevorderd voor de Gentse correctionele rechtbank. Hoeyberghs was zelf niet aanwezig op de zitting, maar zijn advocaat Hans Rieder pleitte voor de vrijspraak. De verdediging argumenteert dat de uitspraken van de chirurg  “subversief”, maar niet strafbaar zouden zijn.

Op uitnodiging van de conservatieve Vlaamse studentenvereniging Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) gaf Hoeyberghs op 4 december 2019 een lezing aan de UGent. Daar zei hij onder meer: “Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en geld. Maar ze willen wel niet meer hun benen opendoen”. En: “Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

15 gedachten over “Jeff Hoeyberghs riskeert 6 maanden cel met uitstel na seksistische lezing”

  1. Je kan het echt niet maken om iemand te vervolgen op basis van deze uitspraken. Als de gedachten niet meer vrij mogen zijn is de samenleving niet meer vrij. 1984? De auteur heeft zich enkel van jaartal vergist.

  2. Door wat een bende poco kwaadaardige gekken worden wij toch bestuurd en berecht. “Aanzetten tot haat en discriminatie” is gewoon een passe partout om iedereen met een andere mening te muilkorven en een onbeschofte clown zoals J.H. komt dan goed van pas om de rest van de bevolking te intimideren en om zeker geen ‘stoute’ uitspraken te doen. De reactie van mijn vrouw is m.i. de enige juiste: “De vrouwen zich die door die zot nog laten behandelen zijn de ware idioten.”.

  3. Platte praat, maar in een democratie moet je wel kunnen zeggen wat je denkt (zolang het tenminste geen oproep tot geweld is) zonder censuur of processen aan je broek te krijgen.

  4. die uitspraken waren en zijn de nagel op de kop,zelfs de vrouwen in de Peloponnesische Oorlogen weigerden hun billen op te doen wanneer de oorlog niet stopte,zo zie je maar,vrouwen krijgen altijd wat ze willen,een lief woordje of een pak rammel.

  5. Wat is dat voor onzin. Wordt satire en humor strafbaar? Binnenkort overal bordjes “verboden te lachen. boete 1.000 €”. De maatschappij begint stilaan te vervellen tot Nazisme 2.0. Een PASJESmaatschappij, mondmaskerPLICHT, vaccinatieDWANG, enz. De repressie neemt akelige vormen aan.

  6. J. H, is nu niet de meest fijnzinnig chirurg,,,, maar onbeschoft zijn bestraffen is wel 2 bruggen te ver… Zoals mijn grootmoeder pleegde te zeggen,,,, beoordeel niet de woorden die geuit worden,, maar de mond die ze uitspreekt… …. Onbeschoftheid bestraffen is een democratie niet waardig….. Wij zijn best wel in staat om voor onszelf te denken……

  7. Daar is overduidelijk iets grondig verkeerd aan de opleiding tot Magistraat als die hun persoonlijke politiek-correcte ideologische visie als kompas voor vemeend objectief-correct vonnis/arrest kunnen en mogen aanwenden. Wat al bleek uit het anti-Voorpost vonnis dat hopelijk met een arrest “in Beroep” zal gezuiverd en ontsmet worden.

Plaats een reactie

Delen