Liverpool-coach wil geen ongevaccineerde spelers aankopen: "Zijn constante bedreiging"

Liverpool-coach Jürgen Klopp. Shutterstock (Christian Bertrand)

Uncategorized

Liverpool-coach Jürgen Klopp wil geen ongevaccineerde spelers aankopen: “Zijn constante bedreiging”

Anton Schelfaut

Jürgen Klopp, de coach van de Engelse voetbalclub Liverpool, wil tijdens de transferperiode in januari geen spelers aankopen die niet gevaccineerd zijn. Dat heeft hij gezegd op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Tottenham. “Op dit moment zijn we niet bezig om spelers vast te leggen, maar de vaccinatiestatus gaat zeker meespelen”, klonk het.

In navolging van Steven Gerrard (Aston Villa) en Patrick Vieira (Crystal Palace) heeft ook Liverpool-coach Jürgen Klopp verklaard dat de vaccinatiestatus van spelers straks bepalend zal zijn. Volgens de Duitser vormen spelers die niet gevaccineerd zijn een “constante bedreiging voor ons allemaal”.

“Vanuit organisatorisch oogpunt wordt dat een rommeltje”, legt hij uit. “Als je de protocollen echt goed wil volgen, is het heel lastig om spelers te hebben die niet gevaccineerd zijn. Zij moeten direct in isolatie als iemand besmet raakt.”

“Dus natuurlijk gaat dat een grote rol spelen bij transfers. We gaan geen complex bouwen voor ongevaccineerde spelers”, besluit Klopp. “Hopelijk is dat ook niet nodig.”

Omikronvariant

In de Engelse competitie kampen heel wat clubs door de opkomst van de omikronvariant met besmettingen in hun selectie. Daardoor werden de afgelopen dagen verschillende wedstrijden in de Premier League afgelast.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Liverpool-coach Jürgen Klopp wil geen ongevaccineerde spelers aankopen: “Zijn constante bedreiging””

Plaats een reactie

Delen