Dubai. Foto Shutterstock.

Dubai. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Parket dacht dat drugscrimineel Alain D.R. in Dubai zat, maar hij ontkent het: “Ik zit in Vosselaar!”

Ruben Notteboom

Er werd vorige week gedacht dat drugscrimineel Alain D.R. op de vlucht zou geslagen zijn en in Dubai zou zitten, maar dat ontkent hij zelf. Hij is niet zo blij met de beschuldigingen en beweert gewoon thuis in Vosselaar te zitten.

Alain D.R. is doorverwezen naar de strafrechter. Hij zou een drugsspeurder hebben omgekocht om informatie te kunnen krijgen uit de databanken van de politie. Vorige week dacht men dat hij in Dubai zat, maar hij zegt zelf in Vosselaar te zitten.

Alain D.R. zit naar eigen zeggen niet in Dubai, maar Vosselaar

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft vorige week een uitleveringsakkoord ondertekend met de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf nu kan het Belgische gerecht uitleveringen vragen van verdachten die zich daar bevinden. Dubai is een populair toevluchtsoord.

Tijdens een corruptiezaak in Operatie Sky ECC kwam de naam van Alain D.R. opnieuw boven water drijven. Hij werd eerder al veroordeeld omdat hij in het bezit was van 2 kilogram cocaïne, maar in de corruptiezaak kwam zijn naam dus boven omdat hij drugsspeurder Dario L. zou omgekocht hebben. Zijn advocaat, Omar Souidi, hekelt zich aan de volgens hen valse beschuldigingen in de media dat hij in Dubai zou zitten. Alain D.R. zou gewoon in België gebleven zijn en zijn voorarrest hebben uitgezeten in Vosselaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Parket dacht dat drugscrimineel Alain D.R. in Dubai zat, maar hij ontkent het: “Ik zit in Vosselaar!””

  1. Moet men hieruit opmaken dat de media zomaar wat uit de nek hebben gekletst? Niet dat ik hen daartoe niet in staat acht.
    Anderzijds hebben ook politie en gerecht hun bronnen niet nagetrokken.

Plaats een reactie

Delen