Screenshot van video TikTok. Achtergrondfoto Shutterstock.

Screenshot van video TikTok. Achtergrondfoto Shutterstock.

Uncategorized

Politie start onderzoek na antisemitisch gezang door supporters Beerschot

Ruben Notteboom

Op sociale media gaan er momenteel beelden rond van een groep Beerschotsupporters die antisemitische leuzen roepen. “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas,” klinkt het onder andere. De politie van Antwerpen is een onderzoek gestart.

De beelden werden eerst verspreid op het Chinese videoplatform TikTok, wat momenteel zeer populair is. Op de beelden is te horen hoe supporters van de voetbalclub Beerschot “Sieg Heil!” roepen en “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas!”

Supporters Beerschot roepen “Sieg Heil” en “alle Joden aan het gas!”

De politie kan alvast niet lachen met de beelden die gemaakt zijn voor het supporterscafé aan het stadion van Beerschot. “We hebben de beelden bekeken en een proces-verbaal opgesteld,” zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan de VRT.

Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor de uitspattingen, maar dergelijke uitspraken druisen in tegen de wet tegen haat en discriminatie. In België geldt vrije meningsuiting, maar uitspraken die oproepen tot haat, discriminatie of geweld zijn wel verboden. Oproepen om Joden te vergassen of “Sieg Heil” roepen valt onder die wetgeving.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Politie start onderzoek na antisemitisch gezang door supporters Beerschot”

  1. Slaat nergens op. Deze “supporters” hebben te weinig opleiding en véél te weinig hersenen om te begrijpen dat dit deuntje oorspronkelijk door Feijenoord (Rotterdam) aanhangers werd gezongen tijdens wedstrijden tegen Ajax (de “Joden…”). Feijenoord heeft het ‘patent’ joh.

Plaats een reactie

Delen