Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Test Aankoop: “Te weinig voorraad aan betaalbare kindermaskers”

Wijnand Meeus

Volgens consumentenorganisatie Test Aankoop circuleren er te weinig betaalbare kindermondmaskers op de Belgische markt. Het Overlegcomité van 3 december besliste om mondneusmaskers te verplichten vanaf 6 jaar, wat een ware stormloop op apothekers en supermarkten heeft veroorzaakt. Test Aankoop eist nu dat de regering voor een voldoende en betaalbaar aanbod zorgt.

“Niet alle maskers zijn geschikt voor kinderen”, klinkt het bij Test Aankoop. “Nochtans is het belangrijk dat kinderen een goed passend masker dragen om de verspreiding van het virus te vertragen. Het kind moet comfortabel door het masker kunnen ademen, anders zal hij of zij eerder geneigd zijn het masker af te doen, wat uiteraard niet de bedoeling is.  Bovendien bevelen de gezondheidsautoriteiten aan het masker na 8 uur gebruik of na 4 uur intensief gebruik te vervangen, of wanneer het nat of vuil is, wat bij kinderen sneller het geval zal zijn. Daarom is het eens te meer van belang dat ouders over voldoende geschikte maskers voor hun kinderen beschikken.”

Na onderzoek van Test Aankoop blijkt dat slechts tien procent van de winkels een voorraad kindermaskers had. Bestellen was vaak wel mogelijk maar met een beperkte keuze. Toch zou het type masker vaak belangrijk zijn. Sciensano deed in opdracht van Test Aankoop een onderzoek waaruit verschillende wegwerpmondmaskers beperkte hoeveelheden van potentieel gevaarlijke stoffen bevatten. Momenteel is er geen gezondheidsrisico.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Test Aankoop: “Te weinig voorraad aan betaalbare kindermaskers””

  1. De mishandeling van onze kinderen gaat verder, nu mondmaskers, straks verplichte vaccinatie. Niemand die iets zegt over de natuurlijke immuniteit van de meeste kinderen, neen iedereen moet zich laten volspuiten.

Plaats een reactie

Delen