Foto luchthaven Twenthe. Shutterstock.

Foto luchthaven Twenthe. Shutterstock.

Uncategorized

Voormalige luchthaven in Twenthe zal 500 migranten onderbrengen

Ruben Notteboom

Aftredend Nederlands staatssecretaris Broekers-Knol gebruikt haar laatste dagen om de voormalige luchthaven in Twenthe op te vormen tot een tijdelijk centrum voor 500 migranten. Dat zegt burgemeester Bovens van Enschede vanmiddag in een raadsvergadering volgens NOS.

De burgemeester zou zaterdagochtend aangesproken zijn geweest door Ankie Broekers-Knol (VVD) om de luchthaven van Twenthe, nu een evenementenlocatie, om te vormen tot migrantencentrum.  “Ik neem de aanvraag met gemengde gevoelens in ontvangst,” klinkt het.

Burgemeester Twenthe ontvangt brief met “gemengde gevoelens”

“Als democraat en lokaal bestuurder ben ik van mening dat de lokale bestuursautonomie zich niet goed verhoudt tot dit zware instrument”, zei hij in de vergadering volgens de Nederlandse Omroep Stichting. “Er moeten andere manieren zijn om dit te verwezenlijken. Anderzijds moet ik ook bekennen dat de nood hoog is.”

Volgens RTV Oost is de locatie nog lang niet geschikt voor de opvang van migranten, dus zal er werk van gemaakt moeten worden. Volgens de burgemeester zal Broekers-Knol nog een brief sturen met instructies. Het is ook nog niet bekend wanneer de eerste migranten zullen arriveren. Ze zullen er een half jaar zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Voormalige luchthaven in Twenthe zal 500 migranten onderbrengen”

Plaats een reactie

Delen