(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

“Amerikaanse overheid financierde 257 studies over sociale ongelijkheid en Covid en amper 4 over hoe het virus zich verspreidt”

Carl Deconinck

Dokter Marty Makary, een vooraanstaand professor aan de gerenommeerde Johns Hopkins universiteit, maakte bekend dat de Amerikaanse federale overheid het onderzoek naar corona vooral laat leiden door politieke doelen. Daarbij zet het in op thema’s zoals sociale ongelijkheid en negeert het zelfs elementaire medische vraagstukken.

De dokter-professor was onlangs te gast op de podcast The Drive waar hij over corona sprak met dr. Peter Attia en dr. Zubin Damania. Makary gaf aan dat hij vanuit zijn faculteit onderzoek deed naar waar de Amerikaanse overheid haar middelen in besteedde. De National Institutes of Health (NIH), de Amerikaanse federale instelling verantwoordelijk voor geneeskundig onderzoek, steekt opvallend weinig middelen in Covid-onderzoek. Volgens hem ging minder dan 5 procent van de federale middelen naar dat onderzoek. De eerste drie maanden van de pandemie ging zelfs amper 0,05 procent van het budget naar corona-onderzoek. Bovendien gebeurt alles ook nogal traag. Gemiddeld duurt het 5 maanden voordat een beurs wordt toegekend.

Opvallend is ook dat de Amerikaanse overheid er voor kiest om in de eerste plaats onderzoek te voeren naar sociale ongelijkheid door Covid. “257 beurzen werden uitgereikt om sociale ongelijkheid rond COVID te onderzoeken – een belangrijk thema – maar slechts 4 beurzen gingen naar onderzoek over hoe het virus zich verspreidt en slechts 1 over de werking van maskers, die nog niets eens gelezen werd. Dus de meest basale vragen waar dokters bewijs voor nodig hebben worden niet eens onderzocht.”

Belangrijkste onderzoek wordt niet gevoerd

Makary stelt dan ook vast dat de Amerikaanse overheid faalt om de meest voor de hand liggende problemen te onderzoeken. “We krijgen allerlei vragen: Hoe verspreid het virus zich? Werken maskers. Hoe lang ben je besmettelijk? Kan je het virus verspreiden voor je de symptomen krijgt? Allemaal basisvragen rond Covid, maar we krijgen geen antwoorden omdat ons systeem van gezondheidszorg, met een gigantisch budget van 4,2 biljoen dollar, het meest elementair onderzoek niet voert.” Nochtans wordt er vanuit de medische wereld gevraagd naar dergelijke onderzoeken, zo wijst hij aan. Laboratoria werden gesloten omdat er geen beschermingsmateriaal was.

“De NIH was niet in staat om het enorme budget van 4,2 miljard dollar bij te sturen om deze vragen snel op te lossen. We hadden een vacuüm aan wetenschappelijk onderzoek en de dokters moesten in de frontlinie werken zonder data om op deze vragen te antwoorden. Dan trad er groepsdenken op. Finaal werd dat vacuüm opgevuld door politieke opinies.

De dokter ging verder en stelt ook vast dat er geen onderzoek gedaan wordt naar natuurlijke immuniteit rond Covid. Men haalt steeds aan van niets te weten en negeert ondertussen 141 studies die door het Brownstone Instituut zijn opgenomen. Nochtans is dat zeer makkelijk te achterhalen, zo meent hij. Er lopen immers genoeg mensen rond die besmet zijn geweest en waar je het bloed van kan testen. Het is iets wat hij zelf aan het doen is, met eigen middelen. De NIH beroept zich op 2 studies van de CDC die volgens Makary fout ineenzitten. “Het is de vervorming van wetenschap zelf, het stilleggen van het wetenschappelijk debat, en dat moet onze grootste les zijn.”

Makary vertelt dat de huidige onderzoeken rond natuurlijke immuniteit nochtans in de positieve richting wijzen. Het zou 27 keer meer bescherming bieden dan vaccinatie. Nochtans wordt het door niemand aangehaald in het publiek debat rond bescherming tegen Covid. De hogere bescherming van natuurlijke immuniteit zou bevestigd worden door 141 wetenschappelijke studies, aldus dokter Makary. Eerder liet hij zich ook al bijzonder kritisch uit over het boosteren van jongeren.

Zijn besluit is dan ook hard: “De grootste les rond de verspreiding van Covid s hoe wetenschap gecorrumpeerd en vertekend werd en hoe dat de wetenschappelijke discussie heeft stilgelegd.”

Makary is een Brits-Amerikaanse chirurg, professor, auteur en medisch commentator. Hij geeft les aan de Johns Hopkins-universiteit over publieke gezondheidszorg. De universiteit geldt als een van de hoogst aangeschreven onderzoeks-en onderwijsinstellingen in de wereld. Maraky is verder ook lid van de National Academy of Medicine. Hij schreef meerdere bestsellers en won diverse onderscheidingen aan meerdere universiteiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over ““Amerikaanse overheid financierde 257 studies over sociale ongelijkheid en Covid en amper 4 over hoe het virus zich verspreidt””

  1. Is er nog iemand die dit soort nieuws verbaast ? Het moet toch zo stilaan voor iedereen duidelijk geworden zijn wat het doel is van deze pandemie ?

  2. In de “oudste en beste democratie” op onze aardbol – althans volgens de vice-president(e) willen de Democraten(?) de wetenschap ondergeschikt maken aan een totalitaire ideologie. Dit land zou dan Europa tegen Poetin moeten beschermen? Kom nou!

  3. Het ziet ernaar uit dat zelfs het communistische China een gezondere balans weet te houden tussen wetenschap enerzijds en marxistische propaganda, alias sociale ongelijkheid, anderzijds. Nope, woke komt niet uit de lucht gevallen. Het wordt met zeer veel (publieke) middelen gepropageerd.

Plaats een reactie

Delen