Novak Djokovic op de Australian Open in 2019 - Afbeelding: Shutterstock

Novak Djokovic op de Australian Open in 2019 - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Australische rechter vernietigt bevel om Djokovic uit te wijzen

Belga Press Agency

De nummer 1 in het mannentennis, de Serviër Novak Djokovic, heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic’ visum te weigeren maandag ongedaan gemaakt.

Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische minister van Migratie behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran.

De Australische migratiewetgeving geeft de minister immers de uitzonderlijke bevoegdheid om visa om welke reden dan ook te annuleren. Tran verduidelijkte niet op welke gronden het visum van de tennisser opnieuw zou kunnen worden geannuleerd. Als de minister dat zou doen, dan mag Djokovic drie jaar het land niet meer in. De hoorzitting over de zaak was om iets na 00.30 uur Belgische tijd van start gegaan. Djokovic verblijft sinds enkele dagen in een quarantainehotel in Melbourne.

Servische nummer 1 van de wereld zag zijn visum donderdag bij aankomst in Australië door de douane ingetrokken omdat er problemen zouden zijn met de medische vrijstelling die hij kreeg om zonder vaccinatiebewijs het land binnen te mogen. Djokovic’ verdediging maakte zaterdag bekend dat de tennisser in december positief had getest op het coronavirus en op basis daarvan groen licht had gekregen om naar Melbourne af te reizen.

De tennisser kreeg heel wat steun op sociale media. Zo ging zelfs Nigel Farage op de barricade staan voor hem. “Als ze de beste tennisspeler ter wereld zo kunnen behandelen, beeld je dan in wat ze jou zouden kunnen aandoen”, aldus Farage.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

8 gedachten over “Australische rechter vernietigt bevel om Djokovic uit te wijzen”

  1. Ginder dus ook activisten binnen “le Gouvernement de Juges” wiens dolle opinie ook ginder lijkt te primeren op het beleid der democratisch verkozen politici “Uitvoerende Macht” ? Hopelijk beslist de Regering om die arrogante balletjesklopper uit te wijzen ; “Alle Burgers gelijk voor de Wet”

  2. “In december positief had getest op het coronavirus en op basis daarvan groen licht had gekregen om naar Melbourne af te reizen.” ??? Leg dat maar eens uit aan een gewone mens die hard werkt voor zijn loon. En ja, de beste gok dat je dan kan doen is naar de rechtbank, is blijkbaar een wereldprobleem dat justitie overal de pedalen kwijt is. Beroep en nog eens beroep en cassatie, wat een bollenwinkel, als je maar geld hebt.

  3. Ik ben het absoluut niet eens met de coronapolitiek van Australië . Maar het is het een of het is het ander : de regels gelden voor iedereen , of ze gelden niet . Australiers die in het buitenland werken en zwaar zieke of stervende familieleden hebben , hebben minstens evenveel recht als een tennisspeler , politiek bevoorrechte of andere vedette . Dit heeft misschien het voordeel dat het als precedent gebruikt kan worden , om heel de coronacircustoestanden als onwettelijk naar de prullenmand te verwijderen , en de mensen terug laten inzien dat ” in leven blijven ” iets anders is dan ” leven ” .

  4. Ik kijk wel graag eens naar een tennismatch. Maar als Djokovic niet mag meedoen met de Australian Open omdat hij niet gevaccineerd is dan kijk ik naar geen enkele match. Ik steek er niets mee in mijn zakken maar zo principieel ben ik wel. Zelf weiger ik iedere booster. Voor mij ook geen vaccin meer.

Plaats een reactie

Delen