Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Betoging tegen coronamaatregelen in Amsterdam: politie ontruimt Museumplein

Anton Schelfaut

De politie heeft zondagmiddag opgetreden tegen de duizenden mensen die op het Museumplein in Amsterdam protesteerden tegen de coronamaatregelen. Nadat ze van het plein werden gedreven, trokken ze in een stoet door de Nederlandse stad.

De actievoerders waren samengekomen onder de noemer “koffie drinken”. Eerder had Amsterdam een aangekondigde demonstratie verboden.

Vanuit een drone van de politie die boven het Museumplein vloog, werd mensen opgeroepen te vertrekken. “Hier spreekt de politie. U dient zich te verwijderen van het Museumplein, want deze demonstratie is verboden”, luidde het. Informatieborden waarschuwden dat de politie ging optreden en dat mensen het gebied moesten verlaten. Eerder waren ook al twee waterkanonnen het plein opgereden.

Amsterdams burgemeester Femke Halsema vaardigde een noodbevel uit voor het Museumplein, waardoor iedereen het plein moest verlaten. De politie rukte uiteindelijk op richting de demonstranten om het plein leeg te maken. Daarna vertrokken de demonstranten in een stoet door de stad. Ze gaan richting het Vondelpark.

(Lees verder onder de tweet.)

Joren Vermeersch: “Compleet onaanvaardbaar”

Columnist Joren Vermeersch noemt het noodbevel “compleet onaanvaardbaar”. “De burgemeester van Amsterdam miskent het grondrecht op betogen en stuurt politie op manifestanten af om ze te verjagen”, hekelt hij op Twitter. “Betogen tegen het coronafanatisme van de Nederlandse regering mag kennelijk niet. En dan maar lullen over Polen en Hongarije…”

https://twitter.com/disclosetv/status/1477633528858824706

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen