Alexander De Croo: "Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta"

Shutterstock

Uncategorized

Boosterprik binnenkort verplicht voor CST

Ruben Notteboom

Wie het CST wil houden, zal binnenkort verplicht de derde prik moeten laten zetten. Momenteel is de booster enkel aangeraden en niet verplicht. Wie twee keer gevaccineerd is, krijgt een CST. Vanaf 1 maart verandert dat echter.

De derde prik zal verplicht worden om een CST (Covid Safe Ticket) te kunnen krijgen. Dat maakte de overheid bekend tijdens een persconferentie van het Overlegcomité. Wie tot nu toe een uitnodiging kreeg, kon lezen dat de booster aangeraden werd. Het CST bleef sowieso geldig, maar nu verandert dat dus op 1 maart.

Boosterprik verplicht, coronabarometer ingevoerd en herstelcertificaat ingekort

Het herstelcertificaat wordt ook beperkt. Wie corona heeft gehad en hersteld is, maar niet gevaccineerd is, krijgt toch een CST dat geldig is voor vier maanden. Critici begrijpen dit niet helemaal, omdat er tot op heden nog getwijfeld wordt hoe lang men antilichamen heeft na een coronabesmetting.

Daarnaast werd ook de coronabarometer bekendgemaakt. Dat is een beslissingsinstrument voor het Overlegcomité om betrokken sectoren voorspelbaarheid te geven en efficiënter en transparanter te kunnen reageren op de coronacijfers. Het zal echter geen “automatische piloot” worden, het Overlegcomité blijft de eindbeslissing behouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Boosterprik binnenkort verplicht voor CST”

 1. Heeft onze eerste minister een groen hoorapparaat ? Of is dat een zendertje dat hem van op afstand dicteert wat hij moet zeggen ?

 2. Vooruit! voert duidelijk een ideologische koerswijziging uit. Zij gaat resoluut voor het Chinese model, maar ze zal daardoor automatisch haar islamitische achterban van zich vervreemden. In Molenbeek, Schaarbeek, Vorst en Sint- Joost maar ook in Deurne en Borgerhout zal de maatschappelijke isolatie door het CST sterk worden gevoeld, aangezien de moslims zich er amper laten vaccineren, laat staan boosteren, veelal uit religieuze overtuiging. De invoering van het social-creditsysteem in de toekomst zou een ramp zijn voor onze moslimbevolking. Indien de moslims op Vooruit! en dus het Chinese model blijven stemmen, zullen ze binnen een decennium de Oeigoeren van Vlaanderen en Brussel zijn. De PS en PVDA/PTB kennen het electorale gevaar voor de keuze van Vooruit! en zijn daarom, hoewel “linkser”, een remmende factor voor de invoering van het strenge CST-model. Ook de NVA heeft een zwak voor het Chinese model maar wil haar kleinburgerlijke kiezers aan het tegendeel doen geloven. Een combinatie van nationalisme en socialisme, de droom van zowel de NVA als Vooruit! In Antwerpen loopt hun samenwerking in ieder geval gesmeerd.

 3. Dus je hebt een booster nodig om officieel het virus te mogen gaan verspreiden. Gister nog gehoord, dat in geval de besmettingscijfers te laag zouden worden, er bij het cst ook meteen een ski-pas wordt gestoken zodat de import van virus gegarandeerd blijft.

 4. Stel dat ze iets ontdekken zodat er niet meer mag gevaccineerd worden.
  Vaccinaties worden stopgezet.
  Zal het verzwegen worden in de media?
  Als ze pushen voor de cst , verplichte vaccinatie en andere maatregelen op het moment dat de
  vaccinaties worden stopgezet.
  Wat gaat dat teweegbrengen bij mensen die dat te weten komen???

 5. Ons onbarmhartig vonnis over het Links-Liberale Viv-Aldi dictatuur misbaksel volgt in 2024 ; de kiesintentie peilingen voorspellen dit want het adagium luidt : “Electorale wraak is zoet” !

Plaats een reactie

Delen