Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Brussel investeert in wanden langs perrons van drie metrostations

Ruben Notteboom

Brussel zal in drie metrostations wanden plaatsen langs de perrons. Die moeten er tegen 2024 komen. Zo kan niks of niemand nog op de sporen belanden.

Brussel wil bepaalde metrotoestellen automatiseren. Die toestellen kunnen dan rijden zonder chauffeur. Dat zorgt echter voor een belangrijk veiligheidsprobleem. Niemand kan namelijk ingrijpen indien iemand op de sporen valt. De perronwanden moeten dit vermijden.

Brussel wil wanden langs drie metrostations, maar niet door incident

De wanden hebben niks te maken met het incident van enkele dagen geleden toen een Fransman een vrouw op de sporen duwde. Het incident onderstreept wel het belang van veiligheidsmaatregelen indien er geen chauffeur meer in het toestel zit. De wanden zullen er komen in de Brusselse metrostations Erasmus, Eddy Merckx en COOVI.

De perronwanden worden pas tegen eind 2024 gezet omdat er momenteel nog te veel types metrotoestellen rondrijden waardoor de deuren niet altijd op dezelfde plaats gelokaliseerd zijn. De wanden zouden dus voor grote hinder zorgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Brussel investeert in wanden langs perrons van drie metrostations”

Plaats een reactie

Delen