Els Van Hoof. Foto Photonews.

Els Van Hoof. Foto Photonews.

Uncategorized

CD&V wil het moeilijker maken voor pedofielen om met kinderen te werken

Ruben Notteboom

CD&V wil dat pedofielen, vaak nu ‘pedoseksuelen’ genoemd om pedofilie als seksualiteit af te schilderen, nog moeilijker toegang krijgen tot werk in sectoren met minderjarigen. De christendemocraten willen het voor hen moeilijker maken nog vrijwilligerswerk te mogen doen in een sector met kinderen en tieners.

Kamerlid Els Van Hoof diende een wetsvoorstel in, niet met het oog op het hen “onmogelijk” te maken, maar wel “moeilijk”. Dat zegt Van Hoof in een reactie volgens VRT. Na drie jaar mogen veroordeelde pedofielen of ‘pedoseksuelen’ eerherstel aanvragen, waardoor hun zedenfeiten niet langer op het attest voor goed gedrag en zeden verschijnt. Werkgevers vragen dit attest vaak, maar weten zo niet langer over de zedenfeiten.

Els Van Hoof (CD&V) wil recidivecijfers aanpakken

Els Van Hoof wil dat systeem veranderen. Voor sectoren waarin gewerkt wordt met minderjarigen wil Van Hoof dat zedenfeiten wel nog zichtbaar blijven. Zo wordt het stukken moeilijker voor pedofielen om nog met kinderen te mogen werken. De werkgever moet dan zelf beslissen of ze een tweede kans verdienen of niet. De recidivecijfers zijn namelijk zeer hoog, waardoor werkgevers op de hoogte moeten zijn van het pedofiele verleden van een potentiële vrijwilliger of werknemer.

Als het voorstel van Van Hoof aangenomen wordt, zullen er twee verschillende attesten voor goed gedrag en zeden zijn. Eén voor sectoren waar geen contact is met minderjarigen, en één voor sectoren waar dat wel het geval is. In sectoren zonder minderjarigen kan het eerherstel voor pedofilie en andere zedenfeiten wel nog aangevraagd worden.

Pedofielen of ‘pedoseksuelen’ willen hun ‘seksualiteit’ normaliseren

Daarnaast wil Van Hoof dat ‘pedoseksuelen’ het ook moeilijker krijgen om eerherstel te krijgen. Nu moeten enkel experten groen licht geven, maar Van Hoof wil ook dat er verplichte therapie komt om het recidiverisico te verlagen. Vaak hebben pedofielen namelijk geen schuldinzicht. Er zijn zelfs mensen die pedofilie willen normaliseren.

In 2020 zond de Nederlandse NTR nog een documentaire uit over de zelfgenoemde ‘pedoactivist’ Nelson, die zich aangetrokken voelt tot kinderen tussen de 4 en 14 jaar. In de documentaire beargumenteert Nelson waarom pedofilie doodnormaal zou moeten zijn. Er wordt onder andere ook gesproken met de ouders van een jong meisje die als 3-jarige werkt verkracht door haar buurman. Zij vinden het alvast totaal niet kunnen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “CD&V wil het moeilijker maken voor pedofielen om met kinderen te werken”

  1. cvp en kerk waren steeds met elkaar verbonden, nu anno 2022 gaat de cvp er voor zorgen dat pedo’s niet meer met kinderen kunnen werken, wel 60 jaar TE LAAT en ze zwijgen als vermoord als het over pastoors gaat. Nu wel want er zijn nog 2 pastoors en ne paardenkop, hoe hypocriet kan je zijn? Tsjeef, tsjever, tsjeefst.

Plaats een reactie

Delen