Kerkjurist Rik Torfs

Uncategorized

Federaal parlement nodigt o.a. Rik Torfs en Sam Brokken uit voor debat over verplichte vaccinatie

Wannes Neukermans

De commissie Volksgezondheid heeft na een stevige interne discussie in het federaal parlement besloten dat 32 experts de komende twee weken in hoorzittingen hun mening kunnen geven over de zin of onzin van een algemene vaccinatieplicht of fors uitgebreide vaccinatiepas. Dat schrijft De Standaard.

Alle partijen waren het er over eens dat organisaties als het de Hoge Gezondheidsraad en het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-Ethiek uitgenodigd moesten worden. In die laatste organisatie zetelt onder andere viroloog Zeger Debyser, met wie ’t Pallieterke enkele weken geleden een uitgebreid interview afnam. Ook was men het over eens dat professor Gezondheidsrecht Tom Goffin (UGent), de voorzitter van de federale Commissie Rechten van de patiënt zeker aan tafel moest schuiven. Die commissie benadrukte al dat de vaccinatieplicht echt het ‘allerlaatste redmiddel’ mocht zijn.

Opvallende namen

Daarenboven wordt het Federaal Instituut voor de bescherming en de bevordering van de Rechten van de Mens opgetrommeld. Die benadrukte al dat de overheid beter een algemene vaccinatieplicht invoert dan een ‘bedekte vorm’ van verplichting zoals de vaccinatiepas.

Na stevige druk van het Vlaams Belang kwamen er echter ook enkele namen op de lijst waar niet elke partij even happig op is. Oud-politicus en kerkjurist Rik Torfs, lector Gezondheidswetenschappen Sam Brokken en de Vlaamse veearts en viroloog Geert Vanden Bossche komen in de komende twee weken naar de Kamer. Die laatste pleitte er al voor om alle coronavaccinaties stop te zetten en Brokken werd vorig jaar nog ontslagen aan de Limburgse hogeschool PXL. Hij stelde al in het begin van de crisis voor om het virus onder de gezonde bevolking vrij te laten circuleren en alleen de zwakkeren te beschermen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

24 gedachten over “Federaal parlement nodigt o.a. Rik Torfs en Sam Brokken uit voor debat over verplichte vaccinatie”

 1. ok het is officieel, oftewel komt er een apocalyps er aan ofwel zijn de wonderen van de wereld nog niet uitgegaan, 1 van de 2,
  het werd eens tijd voor een open ruim democratische debat,
  Hopelijk kunnen niet gevaccineerden dit dan ook volgen?
  ik zou daarna dan misschien wel overwegen om te vaccineren,
  burgers vragen hier al maanden om

 2. 2 weken tijd rekken om dan te besluiten dat VIVALDI niet slecht bezig is door de woorden in een verkeerde context weer te geven en het manipulatiespelletje verder te zetten… Ben eens benieuwd!

 3. Dit zou wel eens het keerpunt kunnen zijn. De bedriegers gaan stilaan hun kar keren. Ik hoop dat alle leugens stilaan gaan ontmaskerd worden en dat de bedriegers/criminelen hun straf niet ontlopen.

 4. Een professor Gezondheidsrecht , bestaat dat ook al? Bio hier bio daar etc.Je moet toch geen universitaire studies gedaan hebben om over dergelijke materie te onderhandelen uitgezonderd artsen natuurlijk.Met een beetje gezond verstand lukt het ook wel.Soms zijn de burgers veel slimmer dan al die sjarels samen.

 5. ze zullen gewoon zorgen dat diegene die geen voorstander zijn van (verplichte) vaccinatie en alle andere ongezonde maatregelen – in de minderheid zijn. Het valse leugen spel is zo doorzichtig dat het belachelijk is. Wie kan lezen in meerdere talen en zich informeert bij verschillende bronnen weet dat
  – het masker niet beschermt tegen een virus, maar wel ongezond is.
  – de pcr test niet geschikt is voor diagnose en enkel dient om te tellen wat ze willen, wanneer ze willen, om aldus naar believen te “versoepelen en verstrengen”, maar misschien zelfs dienst doet als stiekem inbrengen van iets vermits koeien zo gevaccineerd werden.
  – ontsmettingsmiddelen voor de handen slecht is voor de huid en zelfs natuurlijk afweer afbreekt
  – lockdown veel drama’s en overlijdens veroorzaakt door eenzaamheid en afzondering
  – die experimentele spuiten gevaarlijk zijn en mensen onder druk gezet worden
  – het besmetting verhaal steeds aangepast wordt en de gevolgen van de spuiten nu als “omikron” of andere variant bestempeld worden.
  er door verschillende regeringen gehoorzaamd wordt aan een andere macht en zeker niet gewerkt wordt aan de volksgezondheid, wel integendeel.
  Voor de MainStreamMedia geldt : wiens brood men eet diens woord men spreekt.

 6. Zo werkt propaganda. Ze willen hem downcast en als een simpele boer. Onze media staan vol van dergelijke propaganda. Lees De Morgen maar eens. Het is propaganda, maar je kan gratis alle artikelen van die krant op je smartphone lezen. Gewoon je artikel refresheden en de refresh tijdig stoppen (wegklikken) zodat de paywall niet verschijnt.

 7. Zijn we dan toch niet in een dictatuur beland of gaat men deze persoonlijkheden gebruiken om te zeggen : zie je wel dat zij fout waren, zijn en blijven en alles uit De context rukken?
  Gaat Vivaldi durven toegeven Het misschien niet bij Het rechte eind te hebben gehad?
  En vooral : gaat FVDB weer zwart geld moeten verbranden?

 8. De toon is reeds gezet in de poco-media: grote kop in De Morgen: ‘Men geeft de pseudowetenschap een platform op het hoogste politieke niveau’: viroloog Marc Van Ranst. De PVDA-er zou dus willen bepalen wie wel en wie niet zijn zegje zou mogen komen doen? Maakt dus van hem een echte PVDA-er.

 9. Hoewel zelf voorstander van vaccinaties, zie ik geen bezwaar in het raadplegen van zowel voor- als tegenstemmen in het vaccinatieverplichtingsdebat. Wat niet kan worden ontkend – zonder het altijd met hem eens te moeten zijn – is dat Rik Torfs een zeer rustige en verstandige stem is te midden van de coronachaos. Meer van deze stemmen graag.

Plaats een reactie

Delen